Tévécsatornák is kapnak rezsitámogatást

Helyi és körzeti televíziók, rádiók kaptak közel 134 millió forintos rezsitámogatást a médiatanács pályázatán - közölte a tanács szóvivői irodája szombaton az MTI-vel.
MTI, 2013. február 16. szombat, 11:17
Fotó: Napi.hu

A közlemény szerint a 2013-as rezsipályázat második fordulójában 15 televízió és 9 rádió kapott összesesen 134 milliós támogatást, az egész évre szánt 400 millió forintos, megemelt keretösszegből. Mint írták, a rezsipályázat - a korábbi évekhez hasonlóan - a médiaszolgáltatók működési és üzemeltetési költségeinek finanszírozását szolgálja. A támogatási rendszerben 2011-ben közel 370 millió forint jutott a médiaszolgáltatóknak, 2012-ben pedig 395 millió forint, amelyet 39 tévé és 39 rádió használhatott fel.

A közlemény szerint idén a megszerezhető támogatási összeget már vételkörzet-arányosan ítéli meg a tanács, így igazságosabb elosztás várható. A rezsipályázaton előnyt élveznek azok a pályázók, akik 2011-ben és 2012-ben nem nyertek el támogatást, azonban a közszolgálati célú műsorszám készítésére kiírt pályázaton is részt vesznek. A tájékoztatás szerint ezzel a médiatanács azt kívánja ösztönözni, hogy több helyi közszolgálati tartalom jelenjen meg a pályázó médiaszolgáltatók műsorában.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

USE, 2013.02.16 13:27

Nem értem, hogy adópénzekből miért is kell támogatni a médiát?
Még a falusi TV-t sem értem.
Azt gazdálkodja ki a falu.
A nagy médiák pedig akkora hasznot zsebelnek be, hogy meg kell őket külön adóztatni.
Főleg a színvonal miatt.
Mindenki tudja, hogy politika nem létezhetne média nélkül ezért vannak "mindenek felett". A nácik volt jelszava igaz rájuk.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html