Tévézik? Nagyon fontos döntést hozott a hatóság

Amennyiben az elektronikus hírközlési szolgáltató (a kábeltévé szolgáltatója) a csatornák számán nem módosít, azok sorrendjét megváltoztathatja és ez nem minősül egyoldalú szerződésmódosításnak. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság elnökének az erről szóló rendelet a Magyar Közlönyben jelent meg, és keddtől, azaz mától hatályos.
Németh Géza, 2017. november 7. kedd, 16:58
Fotó: Napi.hu

A mostani jogszabály az elektronikus hírközlési előfizetői szerződések részletes szabályairól szóló 2015-ös rendeletet egészíti ki, illetve módosítja. A változás azért jelentős, mivel a szerződések mellékletét képező általános szerződési feltételek módosítását be kell jelenteni a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságnak. Ebben az esetben viszont erre nincs szükség.

A szolgáltató a kiosztás módosításáról köteles értesíteni az előfizetőit. Mától ezt úgy is megteheti, hogy a díjmentesen elérhető információs csatornáján legalább 15 napig, naponta legalább összesen 3 óra időtartamban - a  8 és 22 óra közötti idősávban - az  értesítést közzéteszi.

A  díjmentesen elérhető információs csatornát a szolgáltató, a médiaszolgáltatási törvényben előírt  négy lineáris audiovizuális és három lineáris rádiós csatorna után közvetlenül helyezheti el. (A jogszabályban kötelezően továbbítandó csatornák sorrendjén a jövőben sem változtathat).

HOZZÁSZÓLÁSOK