Éveket csúszik a hazai nagyberuházás

Várhatóan 1,5-2 évet csúszik a thyssenkrupp Pécsre tervezett motorkomponens gyárának indítása.
Rácz Gergő, 2020. június 17. szerda, 09:47
Fotó: Reuters

A Magyarországon közel 2200 embert foglalkoztató vállalat a döntést az autópiaci bizonytalanságokkal és a koronavírus miatt kialakult helyzettel indokolja - idézi a bejelentést a HR Portal.

A thyssenkrupp korábban 2021-re tervezte a motorkomponensek gyártásának elindítását az új pécsi gyártóüzemben, ahol elektromos motorok alkatrészei is készülnek majd a hibrid és a teljes elektromos meghajtású járművek gyártói számára. A projekt azonban várhatóan 1,5-2 évet csúszik.

Mint írják, sokáig kitartottak a pécsi helyszínre tervezett zöldmezős beruházásának eredeti ütemterve mellett, azonban az autóipari piac bizonytalanságai - így a vevők projektjeinek eltolása - , amelyre a Covid-19 járványhelyzet miatti piaci csökkenés is negatívan hatott, a beruházás újraértékelését tették szükségessé.

Amint a gazdaság visszazökken a normális kerékvágásba, a thyssenkrupp folytatja a beruházás megvalósítását Pécsett. Ennek érdekében jelenleg is folynak az egyeztetések a Nemzeti Befektetési Ügynökséggel, Pécs Megyei Jogú Várossal, valamint a Pécsi Vagyonhasznosító Zrt-vel. Ennek a folyamatnak a része egy újabb földterület vásárlásával kapcsolatos terv is.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Darabont1453, 2020.06.17 13:39

Tovább kel szigorítani a rabszolga törvényen, mert ez így nem fog menni. El kell rendelni a 16 órás munkanapot és a fizetéseket is felére kell csökkenteni Viktor, mert a nemzetközi nagytőke még elégedetlen.

Felháborító, hogy a magyar melós a napjának egy részét még alvással, evéssel és egyéb burzsoá haszontalan ténykedéssel tölti és nem a nemzet szolgálatában dolgozik non-stop.

Kell erről egy " nemzeti konzultáció " vagy egy "plakátkampány " és akkor minden fasza lesz, mert ez a két dolog mindenre megoldás......XDDDDD
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html