Titokzatos projektbe kezdtek a CBA alapítói

Új, a magyar kiskereskedelmi lánc webáruházának nevével megegyező társaság jött létre, amely nem kereskedő cég, de valamennyi CBA-s kulcsember képviselteti benne magát - értesült a Világgazdaság.
Napi.hu, 2016. július 12. kedd, 10:46
Fotó: Napi.hu

Új céget alapítottak a CBA tulajdonosai Online Príma Hungary Kft. néven. A név alapján az új társaság a magyar élelmiszerlánc webáruházához kapcsolódhat. A CBA-nál üzleti titokra való hivatkozással zárkóztak el a lap kérdései elől. Az új cég neve megegyezik a bolthálózat webáruházának nevével, az Onlineprima.hu-val. A webáruház üzemeltetője - honlapja szerint - egyelőre a City Food Euro Kft., melynek többségi tagja Viszokay Árpád, a CBA központi cégének résztulajdonosa és igazgatósági elnökhelyettese. Viszokay az új társaságban is rendelkezik tulajdonrésszel egy cégén keresztül, de ezúttal a CBA többi kulcsszereplője is helyet kapott a tulajdonosok között. Baldauf László, Breier László, Gyelán Zsolt, Dienes Zoltán, a Lázár testvérek és Krupp József szintén cégeiken kereszül kapcsolódnak az új vállalkozáshoz. Az új cég önálló ügyvezetője ifjabb Breier László, és a társaság székhelyként a központi CBA Kft. alsónémedi címét tüntette fel.

Bejegyzett tevékenységei alapján azonban valószínű, hogy az Online Príma Hungary Kft. nem váltja le az eddigi üzemeltetőt, inkább bekapcsolódik az internetes szolgáltatásba, mivel tevékenységei között nem szerepel az élelmiszer és más termékek kiskereskedelme, melyek a jelenlegi üzemeltető tevékenységei és a házhozszállítás kulcselemei. Az új cég főtevékenysége a világhálóportál-szolgáltatás, egyéb tevékenységei ugyancsak az IT-t, illetve a kommunikációs területet érintik - olvasható a lapban.

HOZZÁSZÓLÁSOK