Új tulajdonoshoz került az egyik legnagyobb taxis fuvarszervező társaság, a Budapest Taxi (BT) - írja a Népszabadság. A lap információi szerint a BT mögött álló új befektetői csoport egyik tagja Veres István, aki három botrányos budapesti üzleti ügy nyomán is a lapok címoldalára került.

Tíz évvel ezelőtt az ő cége, a Zóna Taxi nyerte a budapesti repülőtér kizárólagos taxitenderét, ám a vállalatot 2010-ben vitatott körülmények között, szerződésszegésre hivatkozva kitették a Budapest Airportról. Azóta is büntetőeljárás folyik az ügyben, amelyben azzal vádolják a reptér két munkatársát, hogy kenőpénzért adták oda a kizárólagos jogot a Zóna Taxinak.

Veres István vendéglátósként összeütközésbe került a hatóságokkal, amikor kávézóteraszt és illemhelyet épített a Citadella lődombján. A Kulturális Örökségvédelmi Hivatal határozata nyomán buldózerrel bontották le ezeket a létesítményeket. A vállalkozó később a Kádár-villa kapcsán is vitába került a hatóságokkal.

Most a Népszabadság megkeresésére azt mondta, hogy a BT-ben a Gamax-Pannon Work-csoport a tulajdonos, amelynek vezetője Homonnay Géza. Utóbbi a Green Taxit birtokló Extenet Nyrt.-ben is érdekelt. A napilap értesülése szerint a piacon ezt az újonnan formálódó taxis céget is Veres István érdekeltségi körébe sorolják.

A Népszabadság úgy tudja, hogy a Green Taxi és az új szerzemény egy irányítás alá kerül, amivel egy közel 650 autóból álló flotta állhat össze. Egy ekkora cég sikeresebben indulhat az üzleti pályázatokon. Emellett a Green Taxi közel 60 elektromos meghajtású autója vélhetően így jobban érvényesülhet a piacon.