Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A magyar álláskeresők jelentős része az alacsony fizetés miatt mondott fel az előző munkahelyén és több mint 80 százalékuk számára pedig a fejlődési lehetőség a legfontosabb a leendő munkahelyen - derült ki a "Szerethető munkahelyek" versenyt szervező DreamJo.bs állásportál nem reprezentatív, több mint ötszáz alkalmazott megkérdezésével készült online felméréséből.

A hazai aktív és passzív álláskeresők 42,5 százaléka az alacsony fizetés miatt hagyta ott a legutóbbi munkahelyét, a második és a harmadik felmondási ok a fejlődési lehetőség hiánya és a főnökkel való elégedetlenség volt, mindkét tábor aránya 36 százalékos.

Az is kiderül az eredményekből, hogy az érintettek 64 százaléka nem elégedett a jelenlegi fizetésével. A megkérdezettek legnagyobb része, közel fele 10-25 százalékos fizetésemeléssel már kibékülne, a harmaduknak viszont ez sem lenne elég, ők 25-50 százalékkal magasabb bért szeretnének.

A fizetésemelésre "pályázók" 83 százaléka szeretne félretenni a fizetéséből, ezért kérne többet, 38 százalékuknak pedig a mindennapi élethez kell a nagyobb összeg. A válaszadók harmada hiteltörlesztésre, illetve utazásra, szórakozásra költené a magasabb fizetését.