Tizenöt perc alatt szétkapkodták a 18,4 milliárdnyi ingyenpénzt

Ahogy megindulhatott a pályázás a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) versenyképesség-növelő támogatásra, azonnal szétkapkodták a pályázók.
Szabó Dániel, 2020. szeptember 1. kedd, 10:18
Fotó: Friesland Campina Hungária

A VNT-2020-1 versenyképesség növelő támogatás célja, hogy a feldolgozóipari és üzleti szolgáltató központi szektorban működő közép- és nagyvállalatok számára segítséget nyújtson a koronavírus-járvány kitörése által nehéz helyzetbe kerülő vállalkozások számára a bevétel kieséseik és likviditási problémáik leküzdése érdekében. Az előleg formájában elérhető, vissza nem térítendő készpénztámogatás 2020. december 31-ig nyújtható a vállalatok számára, amelynek igénylése a pályázati adatlap és mellékleteinek a HIPA-hoz történő benyújtásával történik - közölte még májusban a HIPA.

Kedden 8 órától lehetett jelentkezni a 18,4 milliárd összegű versenyképesség-növelő támogatásra, és példátlan módon 8.15-kor felfüggesztették a támogatást, vagyis mindössze negyedóra alatt lekötötték a pályázati keretösszeget - vette észre a Világgazdaság.

Támogatói döntésig felfüggesztésre kerül, amely időponttól új pályázat befogadására nincs lehetőség.

A feldolgozóipari és üzleti szolgáltató központi szektorban működő közép-és nagyvállalatok számára rendelkezésre állni. A beruházási értékhez kötött támogatás mértéke nem haladhatja meg a 800.000 eurónak megfelelő forintösszeget.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

DrNemoda, 2020.09.01 11:28

Ez egy ócska vicc, provokatíve felháborító ! 18-19 milliárd sokadszorra (a hírekben). Klelene egy törvény, hogy ahányszor bejelentik, méltatják, annyiszor kelljen folyósítani is ! Mellesleg, a kutatói pályázatok palkovics-féle átírása óta a pályázatok fogalma nagyot változott, ráadásul 200-250 millából egy vére meg lehetett volna oldani Iványiék és Gyöngy nyomorát a szegények körben végzett munkájuk során. Ez meg ugyebár szégyen és gyalázat !
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html