Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A VNT-2020-1 versenyképesség növelő támogatás célja, hogy a feldolgozóipari és üzleti szolgáltató központi szektorban működő közép- és nagyvállalatok számára segítséget nyújtson a koronavírus-járvány kitörése által nehéz helyzetbe kerülő vállalkozások számára a bevétel kieséseik és likviditási problémáik leküzdése érdekében. Az előleg formájában elérhető, vissza nem térítendő készpénztámogatás 2020. december 31-ig nyújtható a vállalatok számára, amelynek igénylése a pályázati adatlap és mellékleteinek a HIPA-hoz történő benyújtásával történik - közölte még májusban a HIPA.

Kedden 8 órától lehetett jelentkezni a 18,4 milliárd összegű versenyképesség-növelő támogatásra, és példátlan módon 8.15-kor felfüggesztették a támogatást, vagyis mindössze negyedóra alatt lekötötték a pályázati keretösszeget - vette észre a Világgazdaság.

Támogatói döntésig felfüggesztésre kerül, amely időponttól új pályázat befogadására nincs lehetőség.

A feldolgozóipari és üzleti szolgáltató központi szektorban működő közép-és nagyvállalatok számára rendelkezésre állni. A beruházási értékhez kötött támogatás mértéke nem haladhatja meg a 800.000 eurónak megfelelő forintösszeget.