Tízezrek tüntettek Katalóniában

Szombaton tízezrek tüntetettek Barcelona központjában követelve, hogy a spanyol hatóság engedje szabadon az elszakadást szorgalmazó, börtönbe csukott katalán vezetőket - írja az Inforádió az MTI alapján.
Szabó Dániel, 2017. november 11. szombat, 21:32
Fotó: AFP

"Szabadságot a politikai foglyoknak!", "Kifelé a megszálló hatalommal!" - a portál szemléje szerint ilyen követeléseket kiabált az a néhány ezer tüntető, aki azért gyűlt össze Barcelónában, mert a spanyol hatóságok több, a tartomány elszakadását kezdeményező politikust és civil vezetőt őrizetbe vettek. Köztük van Carles Puigdemont katalán elnök is, aki a múlt héten Brüsszelben adta fel magát a helyi ügyészségen.

A demonstrációt két civil szervezet szervezte, amelyek vezetői szintén rács mögött vannak. A madridi legfelsőbb bíróság csütörtökön úgy döntött, hogy hat másik, szintén függetlenség párti katalán politikus óvadék fejében szabadlábon védekezhet. Carme Forcadellnek, a feloszlatott katalán parlament elnökének 150 ezer eurót (46,8 millió forintot) kell kifizetnie csütörtökig, hogy ne kerüljön őrizeti fogságba.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

na4, 2017.11.11 21:58

A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html