Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A portálnak az olvasók jelezték, hogy a Raiffeisen tájékoztatta őket arról, hogy a Kúria kötelezte a bankot az egyes díjmentesként meghatározott tranzakciók díjának emeléséből származó díjtöbblet visszatérítésére. A díjvisszatérítés azokat a lakossági és kiemelt magánügyfeleket érinti, akik 2013. január 1. és 2014. március 15. között egy meghatározott (például Díjnullázó elnevezésű) számlacsomaggal rendelkeztek, és végeztek "túlárazott" tranzakciókat.

A pénz jóváírása mától egy héten át várható. Az érintettek már tudják az összeget is. Ez a portált felkereső ügyfeleknél minden esetben több tízezer forintra, emellett esetenként több tíz euróra rúg. A bank szerint az esetek nagy többségében viszont csupán néhány száz forint nagyságrendű összegről van szó.

A jegybank 2014 tavaszán jelentette be: tízmilliárdos nagyságrendben kell visszafizetniük pénzt a bankoknak ügyfeleik részére április végéig, mert 2012-ben és 2013-ban nem jogszerűen emelték a díjaikat és költségeiket. 26 bank indított akkor pert az Magyar Nemzeti Bank (MNB) ellen, köztük a Raiffeisen is.