Tízezreket kapnak vissza a bankszámlás ügyfelek

Elkezdi a Raiffeisen Bank ügyfeleinek jóváírni a tranzakciós illeték jogtalan áthárítása miatt megítélt pénzt - írja Azénpénzem.hu
Herman Bernadett, 2019. augusztus 16. péntek, 14:56
Fotó: Shutterstock

A portálnak az olvasók jelezték, hogy a Raiffeisen tájékoztatta őket arról, hogy a Kúria kötelezte a bankot az egyes díjmentesként meghatározott tranzakciók díjának emeléséből származó díjtöbblet visszatérítésére. A díjvisszatérítés azokat a lakossági és kiemelt magánügyfeleket érinti, akik 2013. január 1. és 2014. március 15. között egy meghatározott (például Díjnullázó elnevezésű) számlacsomaggal rendelkeztek, és végeztek "túlárazott" tranzakciókat.

A pénz jóváírása mától egy héten át várható. Az érintettek már tudják az összeget is. Ez a portált felkereső ügyfeleknél minden esetben több tízezer forintra, emellett esetenként több tíz euróra rúg. A bank szerint az esetek nagy többségében viszont csupán néhány száz forint nagyságrendű összegről van szó.

A jegybank 2014 tavaszán jelentette be: tízmilliárdos nagyságrendben kell visszafizetniük pénzt a bankoknak ügyfeleik részére április végéig, mert 2012-ben és 2013-ban nem jogszerűen emelték a díjaikat és költségeiket. 26 bank indított akkor pert az Magyar Nemzeti Bank (MNB) ellen, köztük a Raiffeisen is.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

sandor070125, 2019.08.16 18:55

Igen, én is kaptam értesítést, és 5,56 ? visszatérítést, csupán az a szépséghiba, hogy a rendeletre hivatkoznak ugyan, de a tételre, annak számításaira NEM!
Ez így ellenőrizhetetlen, és akkor ismét fennáll a törvénytelenség lehetősége! Már pedig akit egyszer lebuktattak, (én is feljelentést tettem annak idején ellenük) annak nincs becsülete!
Én meg is szüntettem minden számlámat akkor a Raiffeisen Banknál, soha többé nem mennék oda, ha fizetnének értre akkor sem!
Többek között az háborított fel, hogy odavittem néhány tízezer ? összeget, és "befogadási illetéket" számítottak fel érte! Azonnal feljelentést tettem, mert maguktól nem látták be az aljasságát a dolognak...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html