Tízezreknek jár le az utazási kedvezménye - itt a figyelmeztetés

Érvénytelen diákigazolvánnyal a közlekedési kedvezmények igénybevétele bírsággal járhat. A MÁV-START felhívta a vonattal utazó diákok figyelmét arra, hogy október 31-ig érvényesek az előző félévre kiadott matricák. Ha azonban elfelejti a diák beszerezni az új matricát, és mégis diákjeggyel utazik, akkor a megállapított menetdíj vagy pótjegy árán felül további 8 ezer forint pótdíjra számíthat - írja a Pénzcentrum.hu.
K. Kiss Gergely, 2017. november 1. szerda, 15:12
Fotó: Napi.hu

Az érvényes diákigazolvánnyal rendelkező diákok a MÁV-START vonataira 50 százalékos kedvezménnyel válthatnak menetjegyet. A közoktatásban és a felsőoktatásban résztvevő nappali és esti tagozatos tanulók 90 százalékos havi-, félhavi-, illetve 30 napos bérletet is vásárolhatnak lakóhelyük vagy tartózkodási helyük és oktatási intézményük székhelye, illetve gyakorlati képzésük helyszíne között - írja a portál.

A BKV-nál amennyiben érvényes igazolvány nélkül utazik valaki diákjeggyel, vagy bérlettel, annak 16 ezer forint pótdíjat kell fizetnie. Abban az esetben, ha valójában rendelkezik tanulói vagy hallgatói jogviszonnyal, csak nem érvényesítette az igazolványát, akkor a pótdíjazás napjától számított 5 munkanapon belül bemutatja a BKV-nak az érvényesített igazolványt, akkor olcsóbban is megúszhatja. Érvényes havi diákbérlettel kétezer forint, éves, negyedéves és szemeszterbérletnél ezer forint eljárási díj ellenében elengedik a 16 ezres pótdíjat.

HOZZÁSZÓLÁSOK