Tízmilliárdos állomás-rekonstrukció a MÁV Zrt.-nél

A következő két évben 26 vasútállomás újulhat meg összességében csaknem tíz milliárd forintból.
Diószegi József, 2013. február 27. szerda, 15:07
Fotó: Napi.hu

A MÁV Zrt. 9,9 milliárd forint vissza nem térítendő támogatáshoz jut a Közlekedés Operatív Program keretében, s az  összeget az elmúlt évtized vonali infrastruktúrafejlesztésekből kimaradt, összesen 26 állomás épületeinek fejlesztésére és utasforgalmi tereinek korszerűsítéseire fordítaná a vasúttársaság.

A projekt tartalmazza az állomási helyszínek fő utasforgalmi (felvételi) épületeinek és létesítményeinek megújítását, átépítését, a kormányablakok hálózatának kialakítását, melyek azonos szakmai standardok és arculati elemek mentén működnek. A projekt az állomás-rekonstrukciós program és az integrált ügyfélszolgálat program részeként a közösségi közlekedés résztvevői számára tenné lehetővé az egyablakos közigazgatási ügyintézés elterjedését.

A projekt a KÖZOP  2007-2013 támogatási ciklusban valósul meg, ezért a tervezést valamint közbeszerzési eljárások lefolytatását követően a kivitelezési szerződések döntő részét 2013 december 31-ig meg kell kötnie a MÁV Zrt-nek. A kivitelezés két fő mérföldkőhöz köthető, a kormányablakokkal érintett állomások esetében 2014 március 30-ig, míg az egyéb helyszíneken 2015 július 30-ig be kell fejezni a beruházásokat. A projekt pénzügyi zárásának határideje 2015. szeptember 30.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

szkiita, 2013.02.27 17:05

Mindent a Fidesz tesz rendbe?...de a többi csürhe mit tett eddig?...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html