A MÁV Zrt. 9,9 milliárd forint vissza nem térítendő támogatáshoz jut a Közlekedés Operatív Program keretében, s az  összeget az elmúlt évtized vonali infrastruktúrafejlesztésekből kimaradt, összesen 26 állomás épületeinek fejlesztésére és utasforgalmi tereinek korszerűsítéseire fordítaná a vasúttársaság.

A projekt tartalmazza az állomási helyszínek fő utasforgalmi (felvételi) épületeinek és létesítményeinek megújítását, átépítését, a kormányablakok hálózatának kialakítását, melyek azonos szakmai standardok és arculati elemek mentén működnek. A projekt az állomás-rekonstrukciós program és az integrált ügyfélszolgálat program részeként a közösségi közlekedés résztvevői számára tenné lehetővé az egyablakos közigazgatási ügyintézés elterjedését.

A projekt a KÖZOP  2007-2013 támogatási ciklusban valósul meg, ezért a tervezést valamint közbeszerzési eljárások lefolytatását követően a kivitelezési szerződések döntő részét 2013 december 31-ig meg kell kötnie a MÁV Zrt-nek. A kivitelezés két fő mérföldkőhöz köthető, a kormányablakokkal érintett állomások esetében 2014 március 30-ig, míg az egyéb helyszíneken 2015 július 30-ig be kell fejezni a beruházásokat. A projekt pénzügyi zárásának határideje 2015. szeptember 30.