A magyar tulajdonú Csaba Metál Zrt. a nemzetközi autóipari beszállítóknak gyárt fémöntvényeket, 2011-ben több mint háromezer tonna alumíniumot dolgoztak fel Békéscsabán. A cég alumínium öntvényeit használja többek között a BMW, az Audi, a Mercedes. A társaság új munkahelyteremtő beruházási programját EU és hazai támogatások segítségével valósítja meg, a csarnok építésére 709 millió forintot költött, új gépekre és technológiai berendezésekre 923 millió forintot, mondta el Majoros Béla, a társaság tulajdonos-vezérigazgatója a megnyitón.

A csarnok építéséhez a cég ötven százalékos támogatást nyert az EU Regionális Fejlesztési Alapja és az Új Széchényi Terv pályázati keretéből és 20,3 százalékos támogatást gépek és technológiai berendezések vásárlására a Gazdasági Operatív Program keretéből. A beruházás költségeihez a társaság 10 százalék saját erőt biztosított, a többit banki hitelből fedezte.

A társaság árbevétele 2011-ben közel nyolcmilliárd forint volt, a mérleg szerinti eredménye meghaladta a háromszázmillió forintot. A 2012-es üzleti évben a Csaba Metál Zrt. 9-10 milliárd forint közötti árbevétellel számol. Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke szerint a "depressziós" európai és magyar gazdaságban is lehet példaértékű, fejlődő magyar vállalkozásokat találni, akik válság idején is jól reagálnak a kihívásokra.