Tízmilliárdot adnak az induló vállalkozásoknak

10 milliárd forint támogatásra pályázhatnak a hazai induló kis- és középvállalkozások, ráadásul a hátrányos helyzetű kistérségekben induló beruházások esetében a támogatás összege is magasabb - közölte a Fidesz kommunikációs igazgatója szerdán az MTI-vel.
MTI, 2013. február 13. szerda, 14:48
Fotó: Napi.hu

Kocsis Máté közleményében kiemelte: a Fidesz minden segítséget megad a hazai kis- és középvállalkozások fejlődéséhez, a versenyképességük növeléséhez és a munkahelyteremtéshez. A kormányváltás óta eddig közel ezer kis- és középvállalkozás részesült kormányzati támogatásban, a mostani újabb források pedig 5200 új munkahelyet teremtenek.

A vállalkozások április 5-ig pályázhatnak új gépek, műszaki eszközök, technológiák beszerzésére, valamint új létesítmények építésére. A mostani munkahelyteremtő pályázati program annak a Fidesz által vállalt gazdaságpolitikának a része, amely "a külföldi érdekek helyett, a hazai vállalkozások érdekeit tartja mindig szem előtt" - írja Kocsis Máté.

Az eddigi intézkedéseknek köszönhetően a hazai vállalkozások adminisztrációs terhei csökkentek, a mikro-, kis- és középvállalkozásoknál felére csökkent a társasági adó, valamint új kisvállalati adó segíti az 5-25 fős vállalkozásokat - áll a közleményben.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

bernstein, 2013.02.13 15:15

imádnivaló, ahogy az elmútnyócévben 100 kg fölötti, súlyosan elhízott, cukorbeteg magas vérnyomásos államháztartás sikersztoriként tálalja a fogyókúráját, miszerint éppen átlépte a 1l0 kg-ot.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html