Tízmillió eurós vesztegetéssel vádolják Hernádi Zsoltot

Tízmillió eurós vesztegetéssel vádolja Hernádi Zsoltot, a Mol vezérigazgatóját a horvát ügyészség - idézi az index.hu a Vecernji list horvát napilapot.
MTI-Eco, 2011. június 21. kedd, 07:41
Fotó: Napi.hu

A horvát lap szerint Hernádi Ivo Sanader volt horvát kormányfőt vesztegette meg, akit az Interpol elfogatóparancsa alapján Ausztriában tartóztattak le még a télen. Hernádi ügye az ellene folytatott büntetőeljárás során került elő.

A vád szerint Hernádi azért vesztegette meg 2008-2009 folyamán Sanadert, hogy a Mol átvehesse a horvát INA olajtársaság irányítását - írja a Veèernji list. A lap szerint az ügyletben közreműködött Damir Polanèec volt horvát alelnök is.

Az üzlet része volt a vád szerint az is, hogy az INA gázüzletágának nyereséges része a Mol-hoz kerül, a veszteséges rész pedig a horvát állam felügyelete alá.

Az Ivo Sanader elleni nyomozás kiegészült a Mol-INA üzlethez kapcsolódó korrupciós vádakkal - erősítette meg Barbara Göth-Fleming az osztrák igazságügy részéről. Sanader ügyeinek felderítésében az osztrák és horvát hatóság, valamint az Interpol is részt vesz.

A Vecernji list cikkének feldolgozása magyarul a Serbia Insajd blogon található.

HOZZÁSZÓLÁSOK