A különösen jelentős kárt okozó, bűnszervezetben elkövetett csalás bűntette és más bűncselekmények miatt T. Csaba és társai ellen folyamatban lévő büntető ügyben a Fővárosi Főügyészség megkapta a Fővárosi Törvényszék elsőfokon eljáró bírói tanácsának tárgyalási határnapokat kitűző végzését. A törvényszék július 12., július 13. és július 14. napokra tűzte ki az első tárgyalási napokat - közölte a Fővárosi Főügyészség.

Az ügyben még 2015. március 11. napján a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Korrupciós- és gazdasági bűnözés elleni főosztálya rendelte el a nyomozást és annak csak papíralapon mintegy 100 ezer oldalt kitevő teljesítése után a Fővárosi Főügyészség 2016. január 29-én emelt vádat T. Csaba és tíz társa ellen a Fővárosi Törvényszéken - olvasható a közleményben.

A korábbi információk szerint mintegy 200 milliárd forintos kár érhette a pénzügyi cégcsoport ügyfeleit.

Időközben a törvényszék bírói tanácsa által az április 1-jei tárgyalás előkészítése során tartott ülésen előírtakat a főügyészség határidőben teljesítette, így a vádirat terjedelme közel 2500 oldal - írta közleményében Ibolya Tibor főügyész.

A törvényszék tárgyalási határnapokat kitűző végzésével a jövő hét folyamán megkezdődhet az úgynevezett Quaestor-ügy büntetőbíróság előtti tárgyalási szakasza.