Több év késéssel összeáll az új mesterterv?

A magyar kormány várhatóan májusig elfogadja az új kis- és középvállalati (kkv) stratégiát - értesült a Világgazdaság.
Domokos László, 2019. február 11. hétfő, 08:00
Fotó: Napi.hu / Szabó Zsuzsanna

Az adó- és adminisztrációs terhek továb­bi csökkentését, a modern technológiai megoldások meghonosításának előmozdítását várja a versenyszféra a tervek szerint májusban érkező kkv-stratégiától.

A dokumentum koncepcióját a Vállalkozásfejlesztési Tanács már megvitatta és támogatta, a szaktárca most a stratégia szakmai részletein és a kapcsolódó intézkedési terven dolgozik - tudta meg az Innovációs és Technológiai Minisztériumtól (ITM) a napilap.

Az előkészület alatt álló kkv-stratégia kapcsán lényeges, hogy ne csak 2-3 ezer cég tartson lépést a változó világgal, hanem a félmillió működő hazai vállalkozás nagy része együtt ugorhasson szintet - mondta Perlusz László, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) főtitkára. Véleménye szerint az ipar 4.0-s megoldások használatára történő felkészülésben gyengén muzsikálnak a hazai kkv-k, és nem is elég nyitottak. Pedig ágazattól és cégmérettől függetlenül rövidesen megkerülhetetlenné válik a mesterséges intelligencia alkalmazása, a hálózatok összekapcsolása a gyártásban.

Korábban, még 2018 februárban, Varga Mihály - akkor nemzetgazdasági miniszterként - arról számolt be, hogy a magyr kormány és az OECD szorosan együttműködve dolgozta ki a 2013-ban elfogadott kkv-stratégia megújított tervezetét, kifejezetten a magyar körülmények, szabályozási környezet és a vállalati sajátosságok figyelembevételével. A miniszter a megállapodás fontos tartalmi elemének nevezte, hogy a hangsúlyt a magyar kkv-k versenyképességének és termelékenységének előmozdítására kell helyezni. A szakmai anyag így külön-külön vizsgálta azokat a problémákat, amelyek a vállalkozások indulásakor mutatkoznak, illetve a növekedési szakaszban, végül az úgynevezett "érett" fejlődési szakaszban jelentkező feladatokat, nehézségeket.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Panzerkraftwagen_Drei, 2019.02.11 22:07

"az új kis- és középvállalati (kkv) stratégiát"

Valaki szólhatna már a felcsuti Napóleonnak, így 9 év után, hogy a kapitalizmust nem építeni szokták, hanem működni hagyni. Nem mintha ezzel a jelenlegi gané mutyibandával bármit is lehetne építeni. Csak a legújabb példa a kkv-"stratégiájukra", hogy megnézték, mi az ami még esetleg működik, amit még nem tudtak szétbarmolni így 9 év alatt se. Hamar megtalálták a belföldi turizmust, a vendéglátást. Nosza, mondták, vessünk ki rá adót, persze "turizmusfejlesztés" címen, mi máson, és a "bevételt" osztogassuk el egymás között, mi mutyielvtársak, persze megintcsak "turizmusfejlesztés" címen, mi máson. És lőn. Az éttermek és szállások megdrágultak, látom hogy visszaesett a forgalmuk, a mezei vállalkozók, akik netán egész életükben vendéglátásból éltek, lassan lehúzhatják a rolót, miközben a mutyielvtársak, élükön Mészáros Lőrinccel, akik vendéglátással életükben nem foglalkoztak, most állami milliókból meg milliárdokból nyitják orrba-szájba a hoteleket, éttermeket stb. Oszt jónapot.

Nesztek kkv-stratégia, szavazzatok máskor is a felcsuti enyveskezű Napóleonra és maffiájára, hülye birka nép!

Ha ha ha
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

na4, 2019.02.11 09:16

Ez szerintem messze fontosabb, mint a tegnap bejelentett akcióterv. Ha jól megy, és pörög a gazdaság, akkor mindenkinek jól megy és sok dolog szinte automatikusan megoldódik. A gazdaság a legfontosabb.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html