Partnereivel összesen nagyjából 358 milliárd forintnyi állami megrendelést nyert el közbeszerzésen a Közgép csak tavaly. Természetesen fontos megjegyezni, hogy a személyi összefonódások és a letagadhatatlan fideszes kapcsolat mellett sem tekinthető ez az összeg egy az egyben az a Simicska-érdekeltség nyereségének, hiszen a munkák végrehajtása meglehetősen drága biznisz. Egyébként osztalékként bő 3 milliárd forintot vettek ki a cégből tavaly és tavalyelőtt is - írja a K-Monitor blogja.

A Közgép Zrt. megrendeléseinek egy igen jelentős részét két forrásból szerzi. A fő megrendelő a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt, amely egyedül biztosítja a Közgép közbeszerzéseinek 2/3-át. Krédójuk szerint "feladatainkat költséghatékonyan végezzük, megteremtve mindenki számára az európai színvonalú közlekedés lehetőségét." Szintén komoly bevételt hozott a Közgép számára a Magyar Közút Zrt - itt érdemes azonban megjegyezni, hogy a Magyar Közút Zrt-től kapott megrendelések egy jelentős része egy régebbi keretszerződés lehívásából származik. Emellett az is látszik, hogy a Közgép egyre komolyabb szereplő hulladékgazdálkodással kapcsolatos beruházásokban.

A beszerzések listája itt megtekinthető.

Nem nagyon akad versenytárs

Mivel a Közgépnek vélhetően önmagában nincsen megfelelő kapacitása ahhoz, hogy ekkora megrendeléseket teljesítsen, a megbízásokat többségében konzorciumban nyerte el. Nemcsak az összegek nagyságrendje érdekes a történetben, hanem az is, hogy az építőiparban egyébként meglehetősen ínséges időkben is alig indult el valaki a Közgép ellenében. A cég és partnerei által megnyert 74 közbeszerzési eljárásból 41 esetben nem volt másik ajánlattevő, 23 esetben egy, 10 esetben pedig két ellenfelet kellett a Közgép-csoportnak legyőznie.

A Közgép üzleti partnerei közül legtöbbször a közbeszerzéseken egyedüli indulóként is meglehetősen eredményesen szereplő, osztrák tulajdonú Swietelskyvel nyert közbeszerzést, összesen 32 alkalommal. Simicska cégének "második legjobb barátja" az Euroaszfalt Kft (27 közös pályázat), harmadik helyre pedig a Strabag futott be 17 sikeres együttműködés révén. A Közgép állandó partnerének még a Magyar Aszfalt Kft. tekinthető. Futottak még: a Colas Hungária és az A-Híd Építő 3-3 sikeres közös pályázattal. Érdekes, hogy azon konzorciumok ellen, amelynek a Közgép tagja, rendszeresen veszítenek a Közgép partnerei - a Strabag például hat tendert is elbukott Simicskáékkal szemben. Mindez legalábbis felvetheti valamiféle előzetes megállapodás lehetőségét.

Összességében tehát 2013-ban is sikeres évet zárt Orbán Viktor miniszterelnök egykori kollégiumi és katonatársa - írta a K-Monitor blogja Simicska Lajosról, illetve az érdekeltéséről.