Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az Aegon Magyarország közölte: a december eleji viharos, óránként 120 kilométeresnél is erősebb szél egyetlen hétvége alatt 82 millió forintos kárt okozott az Aegon Magyarország ügyfeleinél. Kedd kora délutánig mintegy 840 kárbejelentés érkezett a biztosítóhoz, az átlagos kár 100 ezer forint körül van. A legtöbb, 515 bejelentés Budapestről és Pest megyéről érkezett.

A Groupama Biztosítóhoz a múlt hét pénteki szélvihar nyomán 663 vagyonbiztosítási kárbejelentés érkezett, melynek kárösszege megközelíti az 53 millió forintot. A legtöbb kárt szintén a széllökések által kicsavart fák, levert ágak, gallyak okozták, és ugyancsak sok bejelentés érkezik leesett tetőcserepek, megrongálódott tetőszerkezetek miatt is. Az extrém időjárás különösen Pest megyét, illetve Budapestet érintette.

A Groupama tájékoztatott arról is, hogy a bejelentett károkat gyorsított ütemben, gyakran már a helyszíni szemle napján, vagy az azt követő napon kifizetik, nagyobb károknál pedig szükség esetén kárelőleget fizet a társaság.