Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Harmincöt országból 65 külföldi szerző, csaknem félezer magyar író, tudós és művész vett részt a XXI. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál programjain, amelyeken számos jelentős évfordulóról is megemlékeztek, köztük az európai uniós magyar csatlakozás tízéves jubileumáról, valamint a berlini fal leomlását eredményező magyar határnyitás 25. évfordulójáról - olvasható a dokumentumban, amely kitér arra is, hogy az MKKE Izrael állam nagykövetségével együttműködve emlékstandot állított a magyar holokauszt hét évtizeddel ezelőtti áldozatainak, bemutatta a vészkorszakot feldolgozó nemzetközi és hazai irodalmat.

Az idén Törökország volt a díszvendég: 150 négyzetméter alapterületű, reprezentatív standon mutatkozott be a török kultúra, a történelmi és a modern Törökországot több mint 1500 kötetből álló válogatás jelenítette meg. Tizenkét török szerző látogatott Budapestre, a programot több tárlat is színesítette.

A finn Sofi Oksanen személyében másodszor vehette át írónő a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése és Budapest főváros 20 éve alapította kitüntetését, a Budapest Nagydíjat. A szervezők szerint az idei rendezvényt a "nőírók" látványos sikere jellemezte, Sofi Oksanen mellett Anne Applebaum és Szegedy-Maszák Marianne vonzott sok száz érdeklődőt pódiumbeszélgetéseire, dedikáló asztalaik előtt hosszú sorok kígyóztak. A szakmai programok közül aktualitása okán is kiemelkedett a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala és a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület konferenciája, felvilágosító kampánya a digitális korszak szerzői jogi kihívásairól - összegzett az MKKE.