Több nagyvárosban mutatkoznak be az MFB Pontok

Országos, 6 nagyvárost érintő roadshow indul csütörtökön az MFB Pontok és az általuk felvehető mikro-, kis- és középvállalkozások (kkv) versenyképességének növelésére szóló hitel bemutatására - mondta Bertalan Sándor, az MFB vezérigazgató-helyettese csütörtökön az M1-en.
MTI, 2016. június 16. csütörtök, 12:30
Fotó: Napi.hu

Az első állomás Győr, ezt követően a roadshow érinti majd egyebek mellett Debrecent és Miskolcot is. Az egyes helyszíneken az előadások mellett az érintett a vállalkozók konkrét kérdéseiket is feltehetik a bank munkatársainak. Az MFB Pontokon elérhető nulla százalékos kamat mellett igényelhető versenyképesség-növelő hitelről elmondta, hogy többféle beruházásra is felhasználható, többek között gépvásárlásra, eszközbeszerzésre és kapacitásbővítő fejlesztésekre.

A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programban (GINOP) a kifejezetten a vállalkozások igényeire szabott hitel a vidékfejlesztést célozza, így a központi régión kívül található fejlesztéseket lehet csak a segítségével támogatni. Ha a vállalkozó telephelyfejlesztésre igényli a hitelt, akkor a maximális futamidő 15 év, gépbeszerzésnél viszont a futamidő a gép életciklusához igazodik. Új gépbeszerzésénél, építési, fejlesztési beruházásnál a bank nem kér többlet-biztosítékot, elegendő a fejlesztés tárgya. A felvehető hitel összeg minimum 1 millió és maximum 600 millió forint közötti lehet.

HOZZÁSZÓLÁSOK