A Világgazdaság pénteki számában azt írta, hogy a mikrovállalkozások az elmúlt hetekben vidéken is kimerítették az Új Széchenyi Terv egyik legnépszerűbb konstrukciója, a kombinált mikrohitel program forrásait.

Eddig 7,5 milliárd forint támogatást ítéltek meg mintegy kétezer pályázónak a GOP-2011-2.1.1/M pályázati kiírásban - közölte az NFÜ. Amennyiben a kötelezettségvállalási keret kimerül, vagy annak kimerülése előre jelezhető, a benyújtási határidő előtt a beadási lehetőséget az ügynökség felfüggesztheti vagy a pályázatot lezárhatja, és erről a pályázókat közleményben értesíti.

Az NFÜ hangsúlyozta azt is, hogy Közép-Magyarországon a mikrohitel konstrukció eredeti 3 milliárd forintos keretösszegét a jelentős túligénylés alapján további 4 milliárd forinttal 7 milliárd forintra emelték. Ezzel a keretemeléssel a beérkezett igények támogatását kívánják megoldani. Hozzátették, hogy a jelenlegi információk alapján a Közép-Magyarország Operatív Programban (KMOP) ebben a fejlesztési periódusban, azaz 2013 végéig nem látnak lehetőséget mikrohitelre vonatkozó pályázatok benyújtására.