"Több mint 1200 embert küldtek el a Jabilból, decemberben tovább folytatódik a leépítés, a dolgozók rettegnek, hiszen levélben értesítik ki őket! Családok váltak földönfutóvá, helyzetük kilátástalan lett, lesz!" - olvasható egy vasárnap érkezett olvasói e-mailben a Boon.hu-n. November elején a társaságtól azt az információt kapta a Borsod Online, nemrégiben valóban arról kellett döntést hozniuk, hogy csökkentik a dolgozók számát, ám a pontos létszám még nem tisztázott. A vállalat vezetősége ugyanis folyamatosan dolgozik azon, hogy új vevők és megrendelések érkezzenek. Az újabb levél kapcsán ismételten megkeresték a társaságot, akiktől az alábbi választ kaptuk.

"A Jabil Circuit Magyarország Kft. elutasítja azon vádakat, melyeket egy névtelen személy olvasói levél formájában juttatott el az Észak-Magyarországhoz és a Borsod Online-hoz. A vállalat törvényi kötelezettségeinek megfelelően nagyobb létszámú leépítésről tájékoztatta a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központját. A Jabilnek, mint elektronikai bérgyártó vállalatnak, gyártását minden esetben a vevői megrendelések változásához kell igazítania. Sajnálatos módon a vevői igényekben bekövetkezett változások miatt a vállalat összesen 673 munkatársától kénytelen megválni decemberben. A vállalat ezzel a szomorú, azonban kényszerű lépéssel a megrendelésekhez igazítja alkalmazotti létszámát.

A vállalat minden jelen lévő érintett dolgozót személyesen tájékoztat. Minden érintett munkavállalótól végkielégítéssel, a hatályos törvényeknek és jogszabályoknak megfelelően válik meg, emellett számos formában igyekszik segíteni őket. A munkaügyi hivatal segítségével programot dolgozott ki azzal a céllal, hogy az elbocsátandó dolgozók számára elősegítsék az elhelyezkedést. A program részeként a vállalat állásbörzét szervez a munkaügyi központ közreműködésével, melyre meghívja a környékbeli vállalatokat, munkaerő kölcsönző cégeket, a munkaügyi kirendeltségeket. Rendszeresen frissített állásfalon és kihelyezett számítógépeken folyamatosan tájékoztat a lehetséges álláslehetőségekről, részletes segédanyagot és tanácsadást biztosít valamennyi érintett dolgozónak, biztosítja helyszínre utazásuk lehetőségét és költségeit" - írta a vállalat válaszában.