Több száz milliót kap a magyar dizájner cég

Több lépcsőben 300 millió forintot fektet a magyar Nanushka dizájner ruhatervező és gyártó márkába a magyar tulajdonú GB & Partners Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. által kezelt Exim Növekedési Magántőkealap.
MTI, 2016. november 15. kedd, 20:01
Fotó: MTI Fotó

Az alap közleménye szerint a divatmárka megújuló online jelenléttel és e-kereskedelmi rendszerrel terjeszkedik Magyarországon és külföldön. A tőkebevonással párhuzamosan tárgyalások folynak egy jelentős nemzetközi divatipari szereplő bevonásáról is a menedzsmentbe, illetve tulajdonosként.

A 2005-ben alapított Nanushka árbevételét a 2012-es 65 millió forintról 2015-re 498 millió forintra növelte, termékei több mint 30 országban, 150 értékesítési ponton vannak jelen. A társaság árbevételének 80 százaléka külföldi értékesítésből, elsősorban Egyesült Államok, Benelux-államok, Spanyolország, Ázsia területéről származik, míg a Nanushka termékek tervezése és gyártása szinte kizárólag Magyarországon történik.

A GB & Partners Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. négy alapot kezel 81 millió euró (mintegy 25 milliárd forint) értékben. Ezek közül kettő az Európai Unió Jeremie programja alapján indított kockázatitőke-alap, míg a másik kettő magántőkealap. Ez utóbbiak elsődleges célpontjai érettebb szakaszban lévő vállalkozások, vagy kiemelkedő növekedési potenciállal rendelkező cégek. Az Exim Növekedési Magántőkealap 6 milliárd forint tőkét kezel.

HOZZÁSZÓLÁSOK