Több száz új dolgozót várnak a bankok

Bár a hazai hitelintézeti szektor szebb napokat is látott már, az álláspiac viszonylag élénk: a tíz legnagyobb bank összesen 430 pozícióra vár jelentkezőket. Most már az értékesítési területen a legnagyobb a választék álláshelyekből - írta a Világgazdaság.
Napi.hu, 2014. október 21. kedd, 10:10

A tíz, mérlegfőösszege alapján legnagyobb szereplő összesen 430 pozícióra vár jelentkezőket - derül ki a lap összesítéséből. Bár ez a szám a bő 30 ezres banki alkalmazotti létszámhoz képest nem sok, ám az elmúlt évekhez képest előrelépést jelent: három évvel ezelőtt ugyanezek a szereplők még alig 250 álláshelyet hirdettek nyilvánosan.

A bankok honlapjai alapján nemcsak a meghirdetett álláshelyek számában, hanem összetételében is komoly változások történtek az elmúlt években. Szembetűnő például, hogy a 430 pozícióból 280 fióki, illetve értékesítői munkakörre szól: ez pedig mindenképpen örvendetes fejlemény, hiszen az elmúlt években a nehezen betölthető pozíciókat leszámítva (például vidéki fiókvezető) egyáltalán nem volt széles a választék.

Az értékesítési területen belül sok pozíciót kínálnak pályakezdőknek és gyakornokoknak - utóbbiaknak például csak a Budapest Bank 42 helyet hirdet -, illetve a kis- és középvállalkozói szektor kiszolgálása is igen felülreprezentált az ajánlatok között - írta a Világgazdaság.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

juliann, 2014.11.03 17:16

@unortodox: Persze hogy maradnak...
Nyugaton elérhetö THM tíz százalék alatt van !!!
Magyarországon mennyi ,ha számítjuk 3%-val a forint évi leértékelödését???
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

unortodox, 2014.10.21 12:24

...most mennek ,vagy maradnak ..haha ...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html