Több támogatást kaphatnak az erdei kisvasutak

Megemelte a földművelésügyi miniszter az erdei vasutak üzemeltetésének csekély összegű (de minimis) támogatását. Csak a nem a Magyar Államvasutak Zrt. és nem az erdőgazdasági zrt.-k által működtetett erdei vasutak üzemeltetéséhez jár támogatás.
Németh Géza, 2018. április 4. szerda, 20:30
Fotó: Napi.hu / Szász Péter

A Magyar Közlönyben megjelent rendelet a 2012-es jogszabályt módosítja. Az eredeti rendelet alapján - pályázat útján - támogatás igényelhető az erdőről, az erdő védelméről és az erdőgazdálkodásról szóló törvény szerinti erdei vasút üzemeltetéséhez. A támogatás mértéke 1800 forint kilométerenként, egy pályázó legfeljebb 7,5 millió forint támogatásban részesülhet. Ezek az összegek most 1900, illetve 9 millió forintra emelkedtek.

Az igényelt támogatás összegét a nyilvános menetrendben meghirdetett járatok kilométerben megadott futásteljesítménye és az 1900 forint szorzata alapján kell megállapítani. A nyilvános menetrend szerint indított mentesítő járatok futásteljesítményét a támogatási összeg kiszámításánál szintén figyelembe kell venni. Viszont a "különvonat rendelés" megjelöléssel közlekedő járatokra támogatás nem adható.

A múlt évi pályázati kiírásban a támogatás célja a nem a Magyar Államvasutak Zrt. és nem az erdőgazdasági zrt.-k által működtetett erdei vasutak üzemeltetésének támogatása.

A pályázat eredményéről nem található nyilvános forrás.

Képünk forrása: Napi.hu/Szász Péter

HOZZÁSZÓLÁSOK