Többen érdeklődnek a Surjány-Hús megvásárlása iránt

Bár konkrét tárgyalások még nem voltak, több befektető is érdeklődött már a törökszentmiklósi Surjány-Hús Kft. megvásárlása iránt, szerdán is érkezik egy újabb delegáció.
MTI-Eco, 2015. december 8. kedd, 13:40
Fotó: Napi.hu

Buga Tamás elmondta: a felszámolást a napokban bármikor közzéteheti a bíróság. Befektető jelentkezése esetén a céget működő üzemként tudják eladni, a teljes gépsor rendelkezésre áll, minden feltétel adott, hogy bármikor újraindulhasson a termelés.

A kft-t őrzik, vízszolgáltatás jelenleg is van, a gáz- és az áramszolgáltatást bármikor vissza lehet kapcsolni. A cég megvásárlása esetén a befektető számíthat a korábbi dolgozók szakképzett munkájára. Korábban több mint 1000 ember dolgozott a kft-nél, később is csaknem 500 embert foglalkoztattak.

A legutóbbi Magyar Közlönyben jelent meg, hogy stratégiailag kiemelt jelentőségű gazdálkodó szervezetté minősítette a kormány a törökszentmiklósi Surjány-Hús Kft.-t.

Idén május 14-én derült ki, hogy fizetésképtelenné vált, és öncsődbe menekült az 5 legnagyobb magyarországi húsipari csoport közé sorolt törökszentmiklósi székhelyű cég. Júniusban 200 fős csoportos létszámleépítést jelentett be a társaság.

Korábban az ügyvezető a társaság csődjét azzal magyarázta, hogy a Surjány-Hús nem tudja felvenni a versenyt a feketegazdaságban tevékenykedő cégekkel, az adót nem fizető piaci szereplőkkel, kiszolgáltatott a multiknak és nem tud versenyezni a szlovák, cseh, lengyel "csodaárú" termékekkel.

A Surjány-Hús Kft.1992 óta foglalkozik sertésvágással, húsfeldolgozással, húskészítménygyártással, húsáru kis- és nagykereskedelmével, Jász-Nagykun-Szolnok megye legjelentősebb húsipari cége a térség egyik meghatározó munkáltatója - olvasható a cég honlapján.

HOZZÁSZÓLÁSOK