Többmilliárdos bizniszt szervez ki az MTVA

Külsősökre bízza a közszolgálati médiumok hirdetési felületeinek értékesítését az MTVA, évi nettó kétmilliárdos bevételt várnak.
Napi.hu, 2014. december 8. hétfő, 19:11
Fotó: Napi.hu

A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) közbeszerzési eljárást hirdetett a közszolgálati műsorszolgáltatók hirdetési felületeinek tartalomfejlesztésével és értékesítésével összefüggő tevékenységek ellátására. Az MTVA célja, hogy a tevékenységeket (ezek része a trade marketing, márkakiterjesztés, tartalomfejlesztés és teljesítményalapú online felületértékesítés) kiszervezze 2015-től kezdődően - derül ki az uniós közbeszerzési értesítőből (TED). A nyertesnek külön szervezetet kell felállítania és működtetnie. A felek három évre kötnek vállalkozási szerződést, ami plusz egy évvel meghosszabbítható.

A szerződés kiterjed valamennyi közszolgálati médiacsatornájára (az M1, M2, M3, Duna és Duna World televíziós csatornákra, a Kossuth, Petőfi, Bartók ás Dankó Rádió rádiócsatornákra, az RTV részletes és Telehold nyomtatott kiadványokra, illetve az előbbiek online és teletext felületeire), valamint a szerződés ideje alatt induló médiacsatornákra is (az MTVA korábbi közleménye szerint a köztévé Petőfi TV és M4 Sport néven két új csatorna indítását tervezi).

A közmédiás hirdetési felületek értékesítéséből elvárt minimális bevétel - az elmúlt három év átlagát véve alapul - évi 2 milliárd forint plusz áfa. A nyertesnek médiakampányokat is szerveznie kell, s ezekhez kapcsolódva értékesíteni a hirdetési felületeket.

A nyertes feladata (forrás: TED):

  • országos médiakampányhoz, online médiakampányhoz és teljesítményalapú online médiakampányhoz kapcsolódó médiafelületek értékesítése az ajánlatkérővel egyeztetett hirdetési árlista és kedvezményrendszer alapján (ügynöki jutalék ellenében végzendő tevékenység)
  • a médiafelületek értékesítése kapcsán tartalomfejlesztési és előállítási feladatok ellátása (szakértői óradíjas tevékenység)
  • az egyes médiafelületek lehetséges márkakiterjesztésében fejlesztési és tartalom előállítási feladatok ellátása (különös tekintettel a rendezvényekre, kiadványokra és mobil applikációkra vonatkozóan), az ajánlatkérő számára új médiacsatornák létrehozása, az újonnan létrehozott médiacsatornák médiafelületeinek értékesítése (szakértői óradíjas tevékenység)
  • a tevékenység ellátáshoz szükséges szervezet kiépítése és működtetése a szerződés teljes időtartama alatt (ügynöki jutalék ellenében végzendő, illetőleg egyes elemei tekintetében szakértői óradíjas tevékenység)
  • a szerződés teljesítése során ajánlatkérő által igényelt kontroll biztosítása (ügynöki jutalék ellenében végzendő tevékenység)
  • a hirdetési felületek értékesítéséhez szükséges, médiacsatornánként lebontott médiaajánlók és egyéb értékesítést támogató eszközök elkészítése (ügynöki jutalék ellenében végzendő tevékenység)
  • havi riportrendszer kidolgozása és működtetése (ügynöki jutalék ellenében végzendő tevékenység).

A pályázóknak rendelkezniük kell - a felhívásban kért szakmai referenciák mellett - az elmúlt három évben médiafelületek értékesítéséből és/vagy kommunikációs szolgáltatások nyújtásából összesen legalább nettó 1,2 milliárd forintos árbevétellel (újonnan alapított cég esetében 750 millió forint az elvárt forgalom). A tárgyalásos közbeszerzésen a részvételi határidő január 5-én jár le.

Bírálati szempontok (súlyszám*)
Ügynöki jutalékra vonatkozó ajánlat (értékesítési árbevétel %-ában)35
Szakértői óradíjak egyedi szolgáltatásokra vonatkozóan (HUF + ÁFA/óra)10
Vállalt éves értékesítési összbevétel (%-ban a kötelező vállaláshoz képest)30
Ügynöki tevékenységre vonatkozó hibás teljesítési kötbér (éves ügynöki jutalék %-ában)5
Az önreklám céljára biztosított hirdetési felület mennyisége (a teljes reklámidő %-ában)7
A barter megállapodásokra tett vállalás a teljes állományhoz viszonyítva (%)8
A tevékenység végzésére vonatkozó szakmai ajánlat értékelése60
*szorzószám, Forrás: TED

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

620829, 2014.12.09 07:03

aki még ott maradt ismerős , az mtva csatornáit be sem programozták....ez a nívó itt bölcsődében sem mehetne!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

kanri, 2014.12.08 20:55

A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

kopacs, 2014.12.08 20:09

Az MTV így is egy kifizető hely. Ilyen rossz műsort ilyen sok pénzért egész európában nem látni.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html