BUX
38643

Tőkeemelés a Csányi-cégekben

Több mint négymilliárd forintos tőkeemelést hajtott, illetve hajt végre a Bonafarm cégcsoport tagjainál a tulajdonos - közölte a Bonafarm.

MTI-Eco, 2011. szeptember 2. péntek, 16:10

Éder Tamás pr-igazgató tájékoztatása szerint az idei év során a Bonafarm Zrt.-nél jegyzett tőke 5 millió forintról 1,3 milliárd, a Fiorács Kft.-nél 1,2 milliárd forintról 1,9 milliárd, a Sole-Mizo Zrt.-nél 2,8 milliárd forintról négymilliárd forintra nőtt. Folyamatban van a Dalmandi Mezőgazdasági Zrt. mintegy 2,2 milliárd forintos tőkeemelése, amelynek eredményeként a cég jegyzett tőkéje 4,9 milliárd forint lesz.

A Bonafarm Zrt. és a Sole-Mizo Zrt. esetében részben korábbi tulajdonosi kölcsönök átalakítására került sor, ugyanakkor a Fiorács Kft. és a Dalmandi Mezőgazdasági Zrt. esetében új források bevonása történt - közölte a cég pr-igazgatója, hozzátéve, hogy a tőkeemelés részben a társaságoknál folyamatban lévő fejlesztések finanszírozásához járul hozzá, részben hitel visszafizetését tett lehetővé.

A Csányi Sándor befektetéseiből álló élelmiszergazdasági cégcsoporton belül a Sole-Mizo tejfeldolgozással, a Fiorács sertéstenyésztéssel, a Dalmad szántóföldi növénytermesztéssel és sertéstenyésztéssel foglalkozik.

A Bonafarmhoz tartozó nyolc cég 2010-ben 125 milliárd forintos nettó árbevételt ért el; Éder Tamás tájékoztatása szerint 2011-re a cégcsoport összességében 5-6 százalékos árbevétel-növekedést tervez.