Tőkeemelésről döntött a BTel

A Business Telecom Nyrt. (BTel) 950 millió forintos tőkeemelést hajt végre, így a társaság alaptőkéje mintegy 2 milliárd forintra nő - tette közzé a cég a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján az igazgatóság döntését kedden.
MTI-Eco, 2014. december 30. kedd, 23:24
Fotó: Napi.hu

A tőkeemelés zártkörű részvényjegyzéssel történik, amely során kilencmillió-ötszázezer darab névre szóló, száz forint névértékű BTel elsőbbségi részvényt bocsátanak ki. A részvényekhez osztalékelsőbbség, vétójogot biztosító szavazatelsőbbség, vezető tisztségviselő kijelölésére vonatkozó, elővásárlási jogot biztosító és likvidációs hányadhoz fűződő elsőbbség tartozik.

Az így kibocsátott részvényeket a SkillInvest Kft. veszi át mint befektető. A SkillInvest még október 31-én nyilatkozott arról, hogy a 950 millió forint ellenértéket az igazgatótanácsi határozat meghozatalát követő öt munkanapon belül a BTel rendelkezésére bocsátja. A Rakhimkulov Timur ügyvezető által képviselt kft. kötelezettséget vállalt arra, hogy a tőkeemelést részletekben, esetenként minimum 50 millió forint összegben teljesíti, a társaság pénzügyi helyzetének figyelembe vételével.

HOZZÁSZÓLÁSOK