A tőkeemelés zártkörű részvényjegyzéssel történik, amely során kilencmillió-ötszázezer darab névre szóló, száz forint névértékű BTel elsőbbségi részvényt bocsátanak ki. A részvényekhez osztalékelsőbbség, vétójogot biztosító szavazatelsőbbség, vezető tisztségviselő kijelölésére vonatkozó, elővásárlási jogot biztosító és likvidációs hányadhoz fűződő elsőbbség tartozik.

Az így kibocsátott részvényeket a SkillInvest Kft. veszi át mint befektető. A SkillInvest még október 31-én nyilatkozott arról, hogy a 950 millió forint ellenértéket az igazgatótanácsi határozat meghozatalát követő öt munkanapon belül a BTel rendelkezésére bocsátja. A Rakhimkulov Timur ügyvezető által képviselt kft. kötelezettséget vállalt arra, hogy a tőkeemelést részletekben, esetenként minimum 50 millió forint összegben teljesíti, a társaság pénzügyi helyzetének figyelembe vételével.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!