Tőkét emel az Axeleróban a Matáv

A Matáv 4 milliárd forinttal megemelte a száz százalékos tulajdonában álló internet szolgáltató, az Axelero Rt. jegyzett tőkéjét, valamint az Axelero két felsővezetője bekerült a társaság igazgatóságába. A Matáv a jelek szerint stratégiai területnek tekinti az internetet, ami nem is csoda, március végén a lakossági szektorban 36 százalékkal nőtt az előfizetők száma, s a helyi hívásoknak már 40 százaléka internet célú hívás volt.
NAPI, 2002. június 6. csütörtök, 08:31

Megerősítve a Matáv elkötelezettségét a magyarországi internetpiac fejlődése iránt és figyelembe véve az Axelero elmúlt időszakban tapasztalt igen dinamikus fejlődését, a Matáv úgy határozott, hogy a további növekedés sikeres elősegítése érdekében 4 Mrd Ft-tal megemeli a társaság saját tőkéjét - így a távközlési szolgáltató hivatalos közleménye. Tavaly év végén az Axelero saját tőkéje 2,5 milliárd milliárdot tett ki. Az internet célú percforgalom aránya (az 51-es behívószámon keresztül) a teljes helyi hívásokhoz viszonyítva 28%-ról 40%-ra növekedett 2002 I. negyedévben előző év I. negyedévhez viszonyítva. Az Axelero 2002. március végén 142.000 főt meghaladó kapcsolt vonali előfizetői táborral rendelkezett, ami 36%-os bővülést jelent a tavalyi év I. negyedévhez képest. Úgynevezett "szélessávú internet szolgáltatását 6904 ügyfél vette igénybe, 2001. IV. negyedévhez képest ez 61%-os növekedés. Az
[origo]-nak félmilliót meghaladó átlagos napi látogatottsága volt 2002. I. negyedévben. Az ingyenes nyilvános levelezési szolgáltatásának, a freemail-nek pedig a regisztrált felhasználói száma május 17-én átlépte az 1 milliót. Az Axelero 2002. I. negyedév végén a vállalati piacon átlagosan 43%-os piaci részesedéssel bírt - a kisvállalatok körében 47%, a közepes méretű vállalatoknál 47%, míg a nagyvállalati szegmensben 37%-os részesedést tudhat magáénak. A tulajdonos az Axelero vezérigazgatóját, Drajkó Lászlót és a társaság általános vezérigazgató-helyettesét, Simó Györgyöt az Axelero igazgatósági tagjának nevezte ki. Az igazgatóság tagja lett Nagy Bálint, a Matáv Csoport kommunikációs ágazatának igazgatója is.

HOZZÁSZÓLÁSOK