Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A tender módosítását az ajánlatkérő BKV Zrt. közölte az uniós közbeszerzési közlönyben. A Nagykörút déli szakaszán - az Üllői út és a Karinthy Frigyes út között - a villamospálya átépítésére kiírt tendert múlt év júniusában a TTDExpert Fővállalkozói Zrt. nyerte el, közel 1,7 milliárdért (egész pontosan 1 milliárd 692 millió forintért).  A szerződésben szerint a június 15-én megkezdett munkát december 15-ig kell befejezni.

A beruházás költsége azért nőtt 118 millióval 1,81 milliárd forintra, mert műszaki szempontból mindenképp indokolt az Irinyi József utcáról a Karinthy Frigyes útra vezető ív átépítése. Ez egyébként kiegészítő munkának minősül.

Az átépítés a következő feladatokat tartalmazza: a vonal teljes hossza 2435 vágányméter, ki kell cserélni 1051 méter sínt, továbbá 5 csoportos kitérőt és át kell építeni egy átjárót is. Mint a Napi.hu korábban közölte, a TTDExpert nyerte 2018-ban a nagykörúti felépítményváltást az Oktogon - József utca, valamint a Széna tér - Margit utca között, nettó 2,117 milliárdért. Ugyancsak ez a cég újíthatta fel az 1-es villamos vonalát a Hős utcánál nettó 109 millió forintért.