Törvénymódosítással regulázná meg az energiaszolgáltatókat a Fidesz

A Fidesz törvénymódosítást nyújt be a szolgáltatók "rezsicsökkentés-ellenes" magatartása miatt.
NAPI, 2013. február 26. kedd, 10:21
Fotó: Napi.hu

A rezsicsökkentés ellenőrzéséért felelős fideszes munkacsoport vezetője törvénymódosítást nyújt be a szolgáltatók "rezsicsökkentés-ellenes magatartása" miatt, emellett a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatósághoz és Magyar Energiahivatalhoz fordul az Elmű fogyasztóknak írt levele és a Főtávnak a díjcsökkentéssel kapcsolatban tett bejelentése miatt.

Németh Szilárd kedden a Parlamentben napirend előtti felszólalásában közölte: a szolgáltatók együttműködési készségének hiányát és a rezsicsökkentés-ellenes magatartását tapasztalva a fogyasztók érdekében törvényjavaslatot nyújt be az Országgyűlésnek. Ebben a már elfogadott 10 százalékos rezsicsökkentést a számlák végösszegének tekintetében törvényileg rögzítik, hogy "minden trükközést" kizárhassanak. Minden szolgáltatót köteleznek továbbá arra, hogy a rezsicsökkentés tényéről "számszakilag alátámasztva" tájékoztassák a fogyasztókat.

A fideszes képviselő az MTI beszámolója szerint a Fidesz-KDNP nevében a leghatározottabban visszautasította az Elműnek a rezsicsökkentéssel kapcsolatban minden fogyasztónak eljuttatott, szerinte "nyíltan politikai tartalmú" levelét, valamint közölte azt is: nem fogadják el Főtáv napokban tett bejelentését sem, amely arról szólt, hogy a januári számla a 10 százalékos díjcsökkenés ellenére magasabb lehet, mert a hideg miatt nőtt a hőfogyasztás. Németh Szilárd bejelentette: az Elmű levele és a Főtáv bejelentése kapcsán soron kívüli vizsgálatot kér a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóságtól, és a Magyar Engergiahivataltól.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

obsi, 2013.02.27 11:59

A szándékos túlszámlázások ellen készül-e törvénytervezet?...

A GDF SUEZ felé havonta diktálok neten és fizetek neten.
Mindig szándékosan későbbi időpontban (határidőn túl) jelenik meg a befizetésem.
Természetesen addig nem is diktálok ameddig nincs rendezve (náluk) az idő előtti befizetésem. Ezt havi rendszerességgel megtehetik.
Anyósom decemberben köttette be a gázt szintén a GDF SUEZ-el.
Jelenleg 0 köbméter az óraállása.
Kapott 45,000 ft-os számlát. Idegesség, panasz, telefonon sztórnó.
Postán 65 majd 75 ezres újabb csekk egyben fenyegetéssel, hogy kikapcsolás.
Sajnos nem hallgatott rám és újból ő telefonálgatott. Tanácsoltam, hagyja az egészet és éljen panasszal a fogyasztóvédelem felé. Idős ember már inkább infarktust kap, mint kiálljon jogaiért. A lenti szomszédhoz háromszor jött ki az E-On kikapcsolni az áramot személyesen terepjáróval három szerelővel, majd a helyszínen bemutatva a csekkeket - sohasem telefonálgatott ügyfélszolgálatra - tovább kullogtak. A közvilágítás helyszíni hiányára viszont nem tudtak magyarázatot adni. ki fizette a háromszori kiszállást?...szintén a többi ügyfél.
Mai napon jött egy 0 ft-os számla (ki fizeti a postaköltséget?...a többi fogyasztó!) és, hogy diktáljunk be óraállást. Bediktálni nem lehet a 0 köbmétert, mert a netes felületen 1-el kezdődik...

Ez ma Magyarország.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

elmufioka, 2013.02.27 11:21

@elmufioka:
Bocsánat, lemaradt a vége.
Szóval nem ellentmondás. Hogy az ügyintéző csajszi nem tudott válaszolni, annak ne tulajdoníts jelentőséget. Az ügyfélszolgálatosok többsége se a műszaki oldalhoz, se a komolyabb pénzügyi témákhoz nem ért/nincs beavatva.
Ami ellentmondásnak tűnik, az abból fakad, hogy egy lakossági ügyfél veszteség, viszont elvesztése után még nagyobb veszteséget termel a cégnek. Dióhéjban ez abból következik, hogy a villanyszámla különböző tételei közt burjánzik a keresztfinanszírozás. Ez van, így írja elő a MEH, mert ezt a parancsot kapja a kormányzattól.
Viszont ez kevésbé volt zavaró addig, amíg meg nem jelentek a különböző energiapiaci spekuláns (tőzsdei fogalomként használom a spekulánst) "szolgáltatók", mint például a T-home. Ennyi a nagy történet. Meg az, hogy a 6 hagyományos áramszolgáltató évek óta a céges ügyfelekből tud csak megélni.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

elmufioka, 2013.02.27 11:02

Szerintem erősen sértő az ELMŰ levelére és a Főtáv nyilatkozatára nézve, hogy politikainak nevezik. Egy politikai nyilatkozatban ugyanis még SOSEM fordult elő, hogy valaki 90%-ban igazat írt volna. A 90% azért, mert azon én is jót röhögtem, hogy a mai napig magyar vállalat az ELMŰ. Lehet hogy az MVM-nek van 10% részvénye, a dolgozók pedig értelemszerűen magyarok, de ettől még ez a pont enyhénszólva félrevezető. Emlékeim szerint a többi viszont stimmel.
Ez az olcsó betárolt gáz és párnagáz ügy is egy vicc. Megint elhasználják a jövőnket, mert a műszaki szempontok alárendeltek a kampányszempontoknak.

@Dirk:
Ha kívánod, kifejthetem miért (akik már ismernek itt, lebeszélnének róla), de a történeted nem ellentmondásra utal.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

zappara, 2013.02.26 17:08

@szkiita:
jajjj..ez már nekem is sok..:DDDD

ugyan nem meglepő, nem nehéz észrevenni, hogy valójában az sem érdekel, mi a téma, a lényeg, hogy vmi hülyeséget írjál, elterelőt..trollkocc :))
..de gratula, mert még mindig van, aki komolyan vesz és megpróbál érdemben reagálni..
ha tudnák milyen felesleges...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

kisutca, 2013.02.26 14:58

Már többször is megfigyeltem Orbán Viktor sűrün emlegeti a biciklit!Nem tudom tud-e biciklizni vagy csak próbálgatja ,úgy mint kezdő biciklis aki csak kettő hétig csak csönget.Majd utána mer felülni rá!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html