Tovább bővül a kkv-hitelek piaca

Egyértelmű növekedést várnak a pénzügyi szolgáltatók a magyar kkv hiteleknél, annak ellenére, hogy a kedvező kondíciók mellett elérhető növekedési hitelprogramot (nhp) március végével kivezeti a piacról a Magyar Nemzeti Bank - írta a Világgazdaság hétfői számában a lapnak nyilatkozó banki szakemberekre hivatkozva.
MTI, 2017. január 16. hétfő, 08:00
Fotó: Napi.hu

Az OTP lapnak adott tájékoztatása szerint nem csökken majd a vállalati hitelek iránti kereslet, a hitelprogram kivezetését követően azonban várhatóan a saját forrású konstrukciók kerülnek előtérbe.

Az MKB Bank arra számít, hogy a lendület kitart a kkv-piacon, és a beruházási kedv sem esik vissza jelentősen a különböző elérhető pályázatoknak, kedvezményes forrású hiteleknek köszönhetően. Szerdahelyi Róbert, az Erste Bank kkv-igazgatója úgy véli, hogy az nhp miatt előrehozott beruházások visszatartó hatását meghaladó mértékű beruházási aktivitás várható az EU-s támogatásokhoz kapcsolódóan, ami jelentős hiteligényt generál.

A TakarékBank tájékoztatása szerint enyhe élénkülés észlelhető a keresletben: azok az ügyfelek, akiknek ez a konstrukció megfelel, igyekeznek még az utolsó pillanatban igényelni ilyen finanszírozást. Az Unicredit Bank arról tájékoztatta a lapot, hogy a program végéhez közeledve egyértelműen érezhető a kereslet élénkülése mind a hiteleknél, mind a lízingnél.

HOZZÁSZÓLÁSOK