Tovább dühíti az embereket a kukakáosz

Összesen jóval több mint 700 millió forintot költött az állami kukaholding számlázási rendszerének kialakítására, ám az még mindig nem működik, illetve csak arra jó, hogy fenyegető leveleket küldjenek az embereknek.
Komócsin Sándor, 2017. június 13. kedd, 08:50
Fotó: Napi.hu

Több mint 735 millió forint közpénzt adott a kormány a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt.-nek (NHKV) országos számlázási rendszerének kialakítására, ám az használhatatlan - írja a Magyar Nemzet. Valójában tavaly április óta kellene működnie az egész országra kiterjedő rendszernek.

Mivel a nemzeti kukáscég nem volt képes ezt a feladatot megoldani, a főként az önkormányzatok kezében lévő 170 szemétszállító céget kényszerítette - szakértők szerint törvénysértő módon - bérszámlázásra. Tavaly a kukaholding fél évig nem küldte ki időben a számlákat a felügyelete alá tartozó 2,5 millió vidéki családnak.

A vállalat tavaly augusztusra, majd az év végére ígérte a számlás beindítását, ám a mai napig nem érkeznek meg pontosan a csekkek az összes településen. Eközben viszont például Tatabányán és Cegléden az adóhatósággal fenyegettek meg ügyfeleket a befizetetlen szemétszállítási díj miatt. Valójában az érintettek vagy nem is kaptak csekket, vagy már rég befizették azt.

HOZZÁSZÓLÁSOK