Tovább éleződik a feszültség a magyar üzletláncnál

November 28-án folytatódott a tárgyalás a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete (KASZ) és a Metro vezetése között. A cég a bérek kapcsán olyan ajánlatot tett, ami távol áll a KASZ követelésétől, így ezt az ajánlatot a tárgyalódelegáció nem fogadta el - adta hírül az érdekképviselet.
K. Kiss Gergely, 2017. november 28. kedd, 14:51
Fotó: Napi.hu

A keddi tárgyaláson a Metro bérajánlatát visszavonta, és december 1-re péntekre újabb béremelési javaslatot készít a szakszervezet számára.

A Metro Kereskedelmi Kft. mintegy 2600 munkavállalója 40-50 százalékát garantált bérminimumon foglalkoztatja, az összeg az idei bruttó 161 ezer forintról jövőre kötelezően 180,5 ezerre nő. A KASZ bruttó 185 ezer forint körüli minimális keresetet szeretne elérni - írtuk meg korábban.

Komoly fejtörést okozhat a Metrónál a középvezetők helyzete is, akik négy-öt éve várnak a béremelésre. Vannak közöttük, akik 190 ezer forintot keresnek, esetükben elkerülhetetlennek tűnik a 30-40 ezres pluszjuttatás, hiszen a növekvő bérminimummal összecsúsznak a bérsávok, és feszültség alakulhat ki a dolgozók között.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

reszeloaladar, 2017.11.28 21:55

Szégyen. Németországban dolgozójuk nem lenne ilyen hozzáállás mellett.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html