Tovább fejleszt a Suzuki Magyarországon

Újabb japán beruházások indulhatnak Magyarországon, a már megtelepedett cégek újrabefektetéseinek, részint új vállalatok megjelenésének köszönhetően - közölte az NGM.
MTI-Eco, 2010. november 14. vasárnap, 12:57
Fotó:

Becsey Zsolt külgazdasági államtitkár találkozott a Suzuki Tosihiróval, a Suzuki Co. vezetőjével, aki jelezte, hogy Magyarországon nem terveznek további leépítéseket, sőt újabb fejlesztések várhatóak. Az államtitkár tárgyalást folytatott a Japán Gyáriparosok Szövetségének vezetőivel, továbbá a Mitsubishi Heavy Industries, az Asahi Glass, a Bridgestone és az Ibiden vezetőivel. A tárgyalópartnerek visszaigazolták a magyar gazdaság versenyképességének és hitelességének javulását - áll a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) által kiadott közleményben.

Magyarország számára Japán elsősorban befektetési partnerként jelentős. Japán működőtőke-befektetéseinek állománya jelentősen nőtt az elmúlt években. Becslések szerint a Magyarországon befektetett japán tőkeállomány jelenleg 2,5-3 milliárd euró. A JETRO (japán külkereskedelmi szervezet) budapesti irodájának felmérése szerint ma 109 japán érdekeltségű cég működik Magyarországon, közülük 41 folytat termelési tevékenységet.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

megalodon, 2010.11.14 21:27

Ezeket kell szeretni meg támogatni, azon multikat akik a magyar piacot használják, pénzt keresnek belőle azokat meg lehet adóztatni és őket nem kötelező szeretni (de lehet)
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html