Tovább fogy a Beva tagsága

Újabb három brókercégnek szűnt meg a tagsági viszonya a Befektető-védelmi Alapnál (Beva), miután az MNB visszavonta a cégek működési engedélyét - számolt be a Világgazdaság.
Domokos László, 2018. január 23. kedd, 10:47
Fotó: Shutterstock

Az intézmény honlapja szerint a három kilépett vállalkozás a Geo Professional Portfolio Zrt., a Pláninvest-Bróker Zrt., valamint a Finext Befektetési Alapkezelő Zrt. - írta a napilap.

Amíg a Bevának 2016 elején még 57 tagja volt, addig év végére 52-re csökkent a szám, most pedig már ötven alá jutottak. Jelenleg ugyanis 12 befektetési vállalkozás, 18 bank és 18 alapkezelő fizeti a díjakat. A lemorzsolódás fő indoka, hogy a brókerbotrányok nyomán az extraterhek, a különadó, a csökkenő jutalékszint és az egyre szigorúbb szabályozói elvárások is próbára tették a cégeket.

Jó hír viszont, hogy egy új taggal bővült az alap, a karbonkvótákkal kereskedő Vertis Környezetvédelmi Pénzügyi Zrt. ugyanis január 3-án csatlakozott a Bevához - a cég már húsz éve jelen van a magyar piacon, most pedig a MiFID II szabályozás írta elő a kötelező belépést.

Fotó forrása: Shutterstock.

HOZZÁSZÓLÁSOK