A Mercedes-Benz Manufacturing Hungary közel 3,6 milliárd euró árbevételt ért el 2017-ben, amely 4,4 százalékos növekedés a 2016-os több mint 3,4 milliárd euróhoz képest - jelentette be Josip Niksic, a cég pénzügyi vezetője.

A gyártási volumen 4,1 százalékkal 190 ezerre emelkedett. A cég nyeresége az olyan futó beruházásokat fedezte, mint az 580 millió eurós karosszéria-üzem és az 1 milliárd eurós gyár.

A cég nyeresége így itthon maradt, a gyár társaságként és munkaadóként 2017-ben összesen 23 millió eurónyi adót és járulékot fizetett a magyar állam, illetve a kecskeméti önkormányzat részére - tette hozzá az igazgató.

Új gyár épül

Kecskeméten néhány hét múlva leteszik az új gyár alapkövét - mondta Christian Wolff, a magyar cég igazgatója.

Emellett fejlesztették a meglévő üzemet is, amelyben már gyártják a megújult A-osztályt. A következő időszakban 2500 embert vesznek majd fel a meglévő 4000 mellé.

A Mercedes sokat tesz a kibocsátása csökkentéséért is, amely 2020-ban 80 százalékkal lesz alacsonyabb, mint a 2012-es érték. 2020-ra minden legyártott autó után annyi hulladék termelődik majd, mint egy tábla csokoládé.

Azért jöttünk Magyarországra, hogy maradjunk

- tette hozzá Christian Wolff.

A hazai értékesítést végző Mercedes Benz Hungaria Kft. 26 százalékkal növelte bevételét és elérte a 101 milliárd forintot. A dolgozók száma 10 százalékkal emelkedett - mondta Jörg Schmidt, a cég vezetője.

A Mercedes-Benz 2018 első negyedévében 863 gépkocsit értékesített darabbal, amely 2017 azonos időszakához képest 33 százalékos növekedést jelent.

Idén is több új típus jelentenek be: új A-osztály, a CLS és a Mercedes-AMG GT négyajtós Coupé, valamint az S-osztály Coupé, S-osztály Cabriolet, G-osztály és C-osztály ráncfelvarrott változata. A smart electric drive immár gyorstöltős kivitelben is elérhetővé válik. A haszonjárművek szegmensében az év termékújdonsága a Sprinter új generációja.

A kép forrása: Mercedes.