Tovább pályázhatnak a kkv-k kereskedelemfejlesztésre

A Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) meghosszabbította egy hónappal, február 15-ig a kis- és középvállalkozások (kkv) exportjának bővítését célzó kereskedelemfejlesztési pályázat benyújtási határidejét, a vállalkozások összesen 400 millió forint állami támogatásra pályázhatnak.
MTI, 2013. január 14. hétfő, 15:48
Fotó: Napi.hu

A HITA hétfői közleménye szerint a tavaly ősszel, már második alkalommal kiírt pályázat célja, hogy növeljék a hazai kkv-k jelenlegi alacsony részarányát az exportban. A vállalkozások 200 ezer és 10 millió forint közötti összegre pályázhatnak. Támogatás kérhető egyebek mellett külföldi kiállításokon való részvételhez, cégprezentációhoz, vagy külföldön létesítendő iroda bérleti díjához, illetve egy konkrét célországra, régióra vonatkozó marketingterv finanszírozásához.

A pályázat keretében elnyerhető összegek vissza nem térítendő támogatásnak minősülnek, amit a projekt megkezdése előtt igényelhet és a végrehajtása után kaphat meg az adott cég. Az előző kiíráshoz képest - az ügyfelek és partnerek véleményét figyelembe véve - csökkentek az adminisztrációs terhek - közölte a hivatal.

A HITA a pályázattal a magyar termékek és szolgáltatások külpiaci versenyképességének javítását kívánja elősegíteni. Ennek megfelelően a kiírás kiemelten támogatja azokat a cégeket, amelyek magas magyar hozzáadott értéket jelentő termékeket és szolgáltatásokat állítanak elő, illetve a keleti nyitás szellemében kiemelt régiókat tekintik elsődleges célpiacuknak.

A hivatal közleményében kiemeli: fontosnak tartják a magyar kkv-k stratégiai gondolkodásának ösztönzését, ezért a kiírásban található olyan lehetőség is, ahol komplexebb megközelítésre van szükség, viszont akár a költségek 75-100 százaléka is elnyerhető a pályázati forrásból.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

szkiita, 2013.01.14 16:05

Sokkal több pénz kell a kkv-nak.....,sokkal több ...,ugyanis történelmi okokból nálunk gyengébbek ,mint ,ahol 50-100-150 évet fejlődhettek...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html