Tovább próbálkoznak a kéményseprők

A kéményseprők az ügyfélközpontú szolgáltatás kialakításához a jogszabályi környezet módosítását szeretnék elérni, ennek érdekében munkacsoport létrehozását kezdeményezik - mondta Vámos Csaba, a Kéményseprők Országos Szakszervezetének (KOSZ) elnöke a szakszervezet és a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság vezetőinek egyeztetését követően.
MTI, 2016. szeptember 14. szerda, 17:39
Fotó: Napi.hu

Július elsejétől térítésmentes lett a kéményseprés a lakosságnak, azt részben a katasztrófavédelem kéményseprőipari szerve végzi az ország 1835 településén 15 megyében.

A létrehozandó munkacsoportot a tervek szerint a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója elnökölné, abban helyet kapnának a kéményseprők érdekvédelmi képviselői, szakmai szervezetek, a tűzvédelmi hatóság főfelügyelője és a 15 megye ellátásáért felelős gazdasági ellátóközpont vezetője. A munkacsoportban elfogadott, az iparág valamennyi képviselője által támogatott javaslatokat a jogalkotó elé terjesztenék.

A szerdai megbeszélésen ígéretet kaptak arra, hogy a kéményseprő-állomány továbbképzését a tűzoltókhoz hasonlóan biztosítja az OKF, a folyamatos oktatás a napi munkavégzés biztonságához a tüzeléstechnika állandó fejlődésével nélkülözhetetlen.

Októbertől a hatósági felügyelet a fűtési szezon elindulásával mindenre kiterjedő országos átfogó ellenőrzést tart a közszolgáltatóknál, a piaci szolgáltatóknál, és a most alakult kéményseprőipari szervnél egyformán - mondta Vámos Csaba.

HOZZÁSZÓLÁSOK