Továbbra is működhet a ferihegyi repülőtér

Megszerezte a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér üzemeltetője az összes új, uniós engedélyt, amelyek az üzemeléshez és a biztonsági szint fenntartásához kellenek - írja az MTI.
Szabó Dániel, 2018. január 5. péntek, 16:21
Fotó: Shutterstock

Az Európai Repülésbiztonsági Ügynökség (EASA) által alkotott, 2014-ben hatályba lépett EU-s rendelet 2017. év végét jelölte meg határidőnek az Európai Gazdasági Térség (EGT) területén működő polgári repülőterek számára a rendeletben foglalt előírások teljesítésére és az új engedélyek megszerzésére.

A közlemény szerint a Budapest Airport a hivatalos határidő lejárta előtt, vagyis 2017. év végéig megszerezte a további működéshez szükséges összes uniós engedélyt.

A rendeletben több mint 450 követelményt írtak elő, az ezeknek való megfelelést a magyar hatóságok ellenőrizték. A több mint két évig tartó folyamat során, a hatósággal szorosan együttműködve készítette el a Budapest Airport azt a több szekrényt megtöltő dokumentum csomagot, amivel részletekbe menően igazolta a repülőtér infrastruktúrájának, szervezetének, és üzemelésének megfelelőségét az európai előírásoknak.

A fővárosi repülőtér forgalma folyamatosan nő. A legutolsó adatok szerint csak november 1 millió fővel nőtt az utasszám, ami példátlan. Az év végi nagyüzem, így idén a forgalom várhatóan megközelíti vagy túl is lépheti a 13 milliós utasszámot.

HOZZÁSZÓLÁSOK