Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Mediaworks keddi, kora esti tájékoztatása szerint a Népszabadság főszerkesztője lemondta a lehetséges akvizícióról aznapra a kiadóval tervezett megbeszélést, ugyanakkor megtartották az első egyeztetést a munkavállalói érdekképviseletekkel.

"A Mediaworks sajnálattal vette tudomásul, hogy a Népszabadság főszerkesztője által a lap potenciális akvizíciója kapcsán kezdeményezett, mai napra tervezett megbeszélést a főszerkesztő röviddel a tárgyalás megkezdése előtt lemondta. A szerkesztőség részéről újabb időpontjavaslat nem érkezett" - olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben.

Murányi András, a Népszabadság főszerkesztője az Indexnek elmondta: meglepetéssel értesült a Mediaworks közleményéről, mert a vezetőséggel és tulajdonossal tudatta a tárgyalás alapfeltételét: rendezni kell a bizonytalanságban tartott munkavállalók helyzetét. Ez pedig azt jelenti, hogy haladéktalanul tehermentesíteni kell a Népszabadságot. Közölte: javaslatukat még kedd este elküldik a vezetőségnek.

A Népszabadság és a Nol.hu márkanéven egy MKB-s jelzálog van, ami azt jelentheti, hogy az MKB beleegyezése nélkül nem lehet eladni a lapot. A hitelt a Mediaworks vette fel korábban.

A Mediaworks szombat reggel tájékoztatott arról, hogy a kiadó szombattól felfüggesztette a Népszabadság nyomtatott és internetes formában történő kiadását a lap új koncepciójának kialakításáig. A kiadó döntését közleményében azzal indokolta, hogy a lap példányszáma az elmúlt tíz évben 74 százalékkal, azaz 100 ezer példányt meghaladó mértékben csökkent, így az 2007 óta több mint 5 milliárd forint veszteséget termelt, és idén is jelentős veszteséget halmozott fel.

A szerkesztőség hétfőn kifejezte vételi szándékát a lapra, egy euróért, amire a Mediaworks úgy reagált: elkötelezettek a nyílt és jóhiszemű tárgyalások mellett.