Továbbra sem nyit ki a fővárosi csodafürdő

Nyilvános pályázaton értékesítik a Rác fürdő vagyonát annak ellenére, hogy elméletileg akár a Fővárosi Önkormányzatot is felkérhetnék egyedüliként ajánlattételre. A létesítményt fejlesztő egyik cég vagyonára több mint tízmilliárd forint hitelezői igény érkezett.
Napi.hu, 2017. január 10. kedd, 09:14
Fotó: Napi.hu

Mintegy 10,6 milliárd forint hitelezői igényt vettek nyilvántartásba eddig a fővárosi Rác fürdőt fejlesztő Rác Beruházó Kft. felszámolási eljárásában - írta a Világgazdaság. A mintegy 9 milliárdos (fürdő-hotel) beruházásban részt vevő másik cégtől, a Rác Nosztalgia Kft.-től követelt összeg még nem ismert.

A Rác Beruházó Kft. felszámolását tavaly július végén, a Rác Nosztagia Kft.-ét decemberben rendelték el. A kiemelt cégekre vonatkozó speciális szabályok szerint elméletileg zárt körben is értékesíthető lenne a vagyon, akár úgy is, hogy a Fővárosi Önkormányzatot kérik fel egyedüliként ajánlattételre.

A felszámolóbiztos azonban elmondta a gazdasági napilapnak, hogy nyílt pályázaton fogják értékesíteni a felszámolás alá került vagyont. A stratégiailag kiemelt jelentőségű ügyek esetében ugyanis a nem nyilvános értékesítés lehetősége szigorú feltételekhez kötött, amelyek jelenleg nem állnak fenn.

HOZZÁSZÓLÁSOK