Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A dohányszektort érintő egyik legnagyobb hatású, kilátásba helyezett változást a 39/2013. (II. 14.) kormányrendelet fogalmazta meg, amely szerint 2019. május 20-ától kizárólag egységes csomagolással ellátott dohánytermékeket lehetne forgalmazni Magyarországon.

A Magyar Dohány Kiskereskedők Szövetsége (MDKSZ), a hazai dohány-kiskereskedők legnagyobb szakmai és érdekvédelmi tömörülése üdvözölte a csütörtökön megjelent rendelet-módosítást, ami praktikusan a bevezetés határidejének 2021. december 31-ig történő elhalasztását jelenti.

"Szövetségünk az utóbbi években több alkalommal is jelezte a jogalkotó felé, hogy az egységes csomagolás bevezetésére a magyar dohány kiskereskedői társadalom még nincs felkészülve, az jelentős terheket jelentene számukra. Beláthatatlan következményei lennének a jelenlegi helyzetben az üzletek működésére nézve. Örömmel fogadtuk a hírt, hogy az általunk töretlenül képviselt állásponttal megegyező kormányzati döntés született. Úgy gondoljuk, a hosszabb bevezetési határidővel új esélyt kapott a magyar trafikos szakma arra, hogy alkalmazkodjon a legújabb dohánypiaci trendekhez és szabályozási keretekhez. A további stabilizálódáshoz persze arra is szükség van, hogy lehetőséget kapjanak a Nemzeti Dohányboltok üzemeltetői a forgalmazható termékkör további bővítésére", mondta Lengyel Antal, az MDKSZ elnöke.