Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A cég szerint az új dohánykereskedelmi rendszer legfontosabb célja megvalósult, ugyanis jelentősen csökkent a fiatalkorúak kiszolgálása dohánytermékkel: míg tavaly a kereskedők 58 százaléka adott el cigarettát 18 éven aluliaknak, a jelenlegi 12 százalékos adat jelentős javulást mutat és folyamatosan csökken.

Hangsúlyozzák azt is, hogy a kormány intézkedésének eredményeként a régi dohányboltok nagy számban folytathatták a kereskedelmet kijelöltként. "A jelenleg működő közel 5800 koncessziós joggal rendelkező nemzeti dohánybolt magyar családok hosszú távú biztos megélhetését biztosítja szakszerű, ellenőrzött, és biztonságos termékek árusításával" - közölte a cég, hozzátéve, hogy összesen - az ideiglenesen kijelöltekkel együtt - 6343 helyen árulnak a törvényi előírásoknak megfelelően dohánytermékeket az országban.

A dohánytermékek után szeptemberben az év legmagasabb jövedéki adóbevétele, 36,2 milliárd forint folyt be a büdzsébe, az októberi bevétel 28,8 milliárd forint volt. A két hónap adatai összesen 5 milliárd forinttal, 8,2 százalékkal haladják meg az elmúlt év azonos időszakit - emelte ki a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt.