Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A nyílt tender eredményét az ajánlatkérő Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. közölte az uniós közbeszerzési közlönyben.
A csarnok három részből álló vasbeton pillérvázas épület lesz. Az alapterülete 2876 négyzetméter.

A nyertessel május 31-én kötött szerződést a NIF.

Indult még a tenderen az EB Hungary Invest Kft., a FERROÉP Fővállalkozó és Szerelőipari Zrt. és a Vitruvius Építő Kft. is.

A 24.hu közölte - az RTL Klub Híradójára hivatkozva - hogy felszedik a korábban már lerakott, használt síneket a Hódmezővásárhelyt Szegeddel összekötő, most épülő villamosvasút vonalán. A 70 milliárdba kerülő beruházást Lázár János felügyeli, a korábbi Miniszterelnökséget vezető miniszter küldött tájékoztatót a helyieknek, ebből pedig kiderült, hogy bár a határidő tartható, a korábban lefektetett síneket fel kell szedni.

Az építtető Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. korábban azzal magyarázta a máshonnan elbontott, 40 éves sínek használatát, hogy az erre a mellékvonalra még jó lesz, és költségeket is spórolnak vele. Lázár János viszont most már arról írt, hogy bebizonyosodott, hogy ezek a sínek nem elég megbízhatóak ahhoz, hogy évtizedeken át járhasson megbízhatóan a tram-train.