Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
A cég idei árbevétele mintegy 18 milliárd forint körül alakult, 8 százalékkal maradt el az előző évitől. A társaság vezetője az árbevétel-csökkenést a nehéz gazdasági körülményekkel, főként a piac szűkülésével - magyarázta Fazekas Endre ügyvezető igazgató az MTI-nek. 


A cég termékeit lényegében a 2009-es áron tudták értékesíteni 2010-ben is. Idén nem terveznek jelentősebb beruházásokat a cégnél, miután technológiai fejlesztésre 2010-ben mintegy 600 millió forintot fordítottak.

A Sió-Eckes Kft. csak hazai alapanyagot dolgoz fel - kivéve a Magyarországon nem honos gyümölcsöket, például a citrusféléket -, és ezeket hazai termelőktől szerzi be - hangsúlyozta az ügyvezető igazgató. Általában egymilliárd forintért vagy azt meghaladó összegben szerez be alapanyagot a cég hazai termeklőktől, tavaly azonban a kedvezőtlen időjárás miatt a szokásosnál kevesebbet tudott vásárolni, mintegy 850-900 millió forintért. 

Az árbevétel kétharmadát a gyümölcslé, egyharmadát az ásványvíz-értékesítés teszi ki. A Sió-Eckes Kft. értékesíti ugyanis a Szentkirályi ásványvizet is, amelynek értékesítési szerződését további két évvel hosszabbították meg - közölte Fazekas. 

Az ügyvezető szerint az idén a piacon várhatóan trendforduló következik majd be, és az évek óta tartó visszaesést növekedés követi. Ezt jelzi, hogy 2010 második felében már jól érzékelhetően lassult a piac visszaesése.