Trendi szakokkal csábítanak az OKJ-s a magániskolák

A piac gyors telítődésének „réme” ellenére mégis elindítja divat- és stílustervező, jelmeztervező, dekoratőr és lakberendező szakmai OKJ-végzettséget adó képzéseit a Werk Akadémia – mondta a Napi Gazdaságnak Vándor Ágnes, az intézmény projektmenedzsere.
Tóth Kata, 2013. június 5. szerda, 09:49

Az OKJ-s oktatásra is szorongató idők várnak - mondta Vándor Ágnes, a Werk Akadémia projektmenedzser. A magániskola vezetője hozzátette, az elmúlt évek sikerei bebizonyították, érdemes továbbra is a "legtrendibb" ágazatokban elindítani a képzéseket, hiszen a legjobb hallgatókat felveszi a piac, amely ugyan előbb-utóbb telítődik, de új osztályok, képzések indításával a Werk továbbra is a magániskolák élvonalában maradhat. Az OKJ-s képzéseket tekintve korábban a filmes ágazatokban értek el sikereket diákjaik, az akadémián végzett hallgatók jó eséllyel találtak munkát OKJ-s oklevelük felmutatásával. Az ősztől életbe lépő változások viszont nemcsak a hallgatókat, hanem az oktatócentrumokat is érzékenyen érinthetik, hiszen az óraszámemelés és a tanfolyamok díjainak növekedése miatt - több felnőttképzéssel foglalkozó szakértő szerint - akár felére is csökkenhet a tanfolyamokra jelentkezők száma - mondta korábban a szakértő az Edupressnek.

A máshol kevésbé elérhető képzések indításában és a minőségi, gyakorlatorientált oktatásban azonban kitörési pontot lát a Werk Akadémia, a sikert kapcsolatrendszerükre és oktatóikra alapozzák. A divat- és stílustervező, jelmeztervező, dekoratőr és lakberendező képzések körül azokat a szakokat fogják elindítani, amelyekre összejön az induló létszám, ez osztályonként 12 fő. A pénzügyi cél csupán annyi, hogy az iskola tartsa el önmagát. A Werk magániskolaként a befizetett tandíjakból tarja fenn magát modulonként, azaz szemeszterenként átlag 200 000 forintot fizetnek a diákok.

A képzésekről bővebben az intézmény június 6-i nyílt napján tudhatnak meg többet az érdeklődők.

HOZZÁSZÓLÁSOK