Trolin utazik? Önnek is üzen a BKK

Kampányt indít a BKK annak érdekében, hogy az utasok megismerjék a Skoda-Solaris trolibuszok automata ajtórendszerét, amelynek működéséből több konfliktus is származott már.
Napi.hu, 2016. február 10. szerda, 15:20
Fotó: Napi.hu

A fővárosban közlekedő legújabb Skoda-Solaris trolibuszokon ha valaki az utastérben, az ajtók elé felfestett sárga sávon belül tartózkodik, az ajtók nem csukódnak be - írja közleményében a Budapesti Közlekedési Központ Zrt. (BKK).

Az ajtóknál infravörös érzékelőket építettek be, amelyek észlelik, ha valaki az ajtó két szárnya közé került és automatikusan visszanyitják azokat. Ezen felül 5 fok alatt a trolibuszok téli üzemmódban közlekednek, ilyenkor az ajtók nem a járművezető által vezérelve, hanem automatikusan záródnak. A végállomáson álló trolibusz ajtói 5 másodperc után bezáródnak, ha nem érzékelnek felszállót, ennek köszönhetően kevesebb energiafelhasználás mellett télen melegebb, nyáron pedig hűvösebb marad a trolibusz utastere.

Hogy az utasok jobban megismerjék a trolik új funkcióit, közösségimédia-kampányt indít, valamint csütörtök üzemkezdettől, minden trolibuszon egy héten keresztül 20 percenként, a hangosbemondón keresztül hívják fel a figyelmet erre az újdonságra.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Karasz_Vilmos_macskatenyeszto, 2016.02.10 20:46

@isabella: Látja, ez végre egy önnek való cikk, tőzsdeguru asszony...

Ha ha ha
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

isabella, 2016.02.10 20:37

A végállomáson álló trolibuszt, jobb lenne ha kiszellőztetnék a sok utas után.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html