Tudja mennyit keres egy kamionos? Meg fog lepődni!

A munkaerőhiány a fuvarozói szektort sem kíméli, ugyanis a fiatalok számára egyáltalán nem vonzó a szakma. Aki azonban bevállalja, hogy több hétig távol van az otthonától, magasan az átlagbér fölött kereshet.
Szász Péter, 2018. május 9. szerda, 10:45
Fotó: Shutterstock

Bár sokak számára nehezen elfogadható életforma, de napjainkban nagyon keresettek a fuvarozók, kamionosok - írja közleményében a Truck Race Promotion Kft., amely a FIA Kamion Európa-Bajnokság magyar nagydíjának promótere és szervezője.

A fuvarozói érdekvédelmi szervezetek képviselői szerint a munkaerőhiány valós probléma, a gépkocsivezetők nyugdíjba mennek, a fiatalok számára nem vonzó a szakma.

Pedig egy nemzetközi fuvarokat teljesítő kamion- vagy autóbuszsofőr 450-600 ezer forintot is megkeres a napidíjakkal együtt. Ők ugyanakkor 2-4 hétig is távol vannak az otthonuktól. Kompromisszum lehet a belföldi vagy a rövidebb nemzetközi fuvarok vállalása.

A pályakezdők számára ráadásul azért lehet vonzó a szakma, mert rögtön az indulásnál többet kereshet az átlagnál.

Aki pedig megunja a vezetést, az ezzel a tapasztalattal könnyebben tud elhelyezkedni fuvarszervezőként, diszpécserként. A cégek kifejezetten keresik a volt sofőröket, hiszen rugalmasabban, gyorsan reagálva tudják ellátni a munkát.

A kép forrása: Shutterstock

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

tarosPifta, 2018.05.09 12:15

Akkor ez ugye egy remek álláslehetőség a sírós termelőknek. Ugye?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html